Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

mREIT's, REIT's en BDC's

1.756 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 88 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 New dawn 26 april 2014 08:44
    Perpster, als je de vraag van Theo1 leest, denk ik dat hij wel weet dat de Amerikaanse dividendbelasting een wet is. Hij vraagt zich af of hij Amerikaans belastingplichtige is. Met die wetten die daar allemaal betrekking op hebben heeft hij niets te maken. Vandaar zijn opmerking over dat busje en de FIOD.

    De broker heeft m.i. wel invloed op de inhouding. Besluit hij om de dividendbelasting met 15% terug te vorderen of niet. Of hij speelt de bronheffing geheel naar je door. Daar heeft Theo1 uiteindelijk mee te maken. Natuurlijk houdt de broker zelf geen bronheffing in, maar hij heeft er wel invloed op bij zijn aandeelhouder.

    Ik heb voor korte tijd een broker gehad waar ik 30% moest betalen....

  2. forum rang 5 theo1 28 april 2014 10:51
    Hallo allemaal. Ik ben er inderdaad van op de hoogte dat de VS standaard 30% inhoudt op dividend en na invulling van een W8-BEN 15%. Via mijn broker (Lynx) heb ik die W8-BEN ingevuld, dat moet om de paar jaar vernieuwd worden. Ik ben dus op de hoogte van hoe het werkt voor "gewone" bedrijven die "gewoon" dividend betalen.

    Waar het me om gaat is dat er voor MLP's en BDC's aparte regelingen bestaan. Bijvoorbeeld dat het "dividend" van een BDC in de VS wordt beschouwd als gewoon inkomen. Dan ga ik me afvragen wat dat betekent voor een niet-Amerikaan. Moet ik dan Amerikaanse inkomstenbelasting betalen voor het inkomen dat ik daar verdien uit een belegging in een BDC? Uiteraard gaan de Amerikanen er op hun websites vanuit dat iedereen Amerikaan is en is er amper info te vinden over hoe dat zit voor niet-Amerikanen. Equivalent voor MLP's. Op de Amerikaanse sites staat trouw dat je daarvoor een state-level belasting moet betalen (omdat je in theorie partner bent en niet aandeelhouder) en daarvoor een K1 forumulier moet invullen. Verder een hoop ingewikkelde praat over verrekening van distributies met afschrijvingen en wat er gebeurt als je je units verkoopt en de kapitaalwinstbelasting daarover. Ik heb de indruk dat heel veel Amerikanen er ook de ballen van snappen. Daarom vraag ik het hier, omdat er hier Nederlanders zijn die dit soort beleggingen hebben. Ik wil deze beleggingen wel hebben, maar ik wil geen fraudeur worden tegen de Amerikaanse belastingwetgeving.

    Nu heb ik ook wel opmerkingen gelezen dat de IRS zich in dit verband niet druk maakt om kleine bedragen, maar daar vaar ik liever niet blind op.
  3. jrxs4all 28 april 2014 14:56
    quote:

    theo1 schreef op 28 april 2014 10:51:

    Hallo allemaal. Ik ben er inderdaad van op de hoogte dat de VS standaard 30% inhoudt op dividend en na invulling van een W8-BEN 15%. Via mijn broker (Lynx) heb ik die W8-BEN ingevuld, dat moet om de paar jaar vernieuwd worden. Ik ben dus op de hoogte van hoe het werkt voor "gewone" bedrijven die "gewoon" dividend betalen.

    Waar het me om gaat is dat er voor MLP's en BDC's aparte regelingen bestaan. Bijvoorbeeld dat het "dividend" van een BDC in de VS wordt beschouwd als gewoon inkomen. Dan ga ik me afvragen wat dat betekent voor een niet-Amerikaan.
    Dividend van BDC's wordt voor niet-Amerikanen net zo behandeld als elk ander dividend, dus met de inhouding van 30 of 15% is het klaar wat de Amerikaanse fiscus betreft.

    Alleen MLP's is een ander verhaal, dan moet je inderdaad een belastingaangifte doen in de VS. Ik zou er dan ook afblijven, volgens mij bieden sommige brokers zoals Binck daarom ook geen MLP's meer aan.
  4. forum rang 5 theo1 28 april 2014 17:10
    Bedankt JR. Dat is duidelijk. BDC's en REITs zijn dus veilig terrein.

    Wat betreft MLP's, dat is dus in principe afblijven geblazen. Als je bijvoorbeeld Kinder Morgan neemt, zijn dan de KMI aandelen veilig, want dat is een Inc. met normaal dividend. De KMP en EPB aandelen zijn MLP's, dus afblijven. KMR is een variant op KMP die dividend in aandelen geeft. Ook maar afblijven.

    Duidelijk dus.
  5. forum rang 5 theo1 29 april 2014 15:35
    Wat vinden jullie van Main Street (MAIN)? Het dividend is iets minder torenhoog, maar komt met de speciale dividenden meegerekend toch wel rond de 8% uit. En er zit meer groei in dan bij PSEC. BDC Buzz is er nogal dol op.

    Hij heeft dan wel weer een behoorlijke premie boven NAV, wat BDC Buzz als een voordeel interpreteert (ze kunnen aandelen emitteren boven NAV). Ikzelf zou dat niet direct als een voordeel zien, want het houdt natuurlijk wel in dat je meer voor het aandeel betaalt dan de achterliggende waarde. Zo kun je het glas zowel halfvol als halfleeg zien.
  6. Verkruimel 29 april 2014 23:00
    Bedankt voor de informatie!

    quote:

    jrxs4all schreef op 28 april 2014 14:56:

    Alleen MLP's is een ander verhaal, dan moet je inderdaad een belastingaangifte doen in de VS. Ik zou er dan ook afblijven, volgens mij bieden sommige brokers zoals Binck daarom ook geen MLP's meer aan.
    Bestaat dat bezwaar ook bij de constructie van DeGiro? Die hebben een eigen stichting die alles afhandelt.
    www.iex.nl/Forum/Post/7556451.aspx

    En moet je die aangifte doen omdat je belasting verschuldigd bent, of omdat je ingehouden belasting terug kunt krijgen?
  7. jrxs4all 30 april 2014 09:47
    quote:

    Verkruimel schreef op 29 april 2014 23:00:

    Bedankt voor de informatie!

    [...]

    Bestaat dat bezwaar ook bij de constructie van DeGiro? Die hebben een eigen stichting die alles afhandelt.
    www.iex.nl/Forum/Post/7556451.aspx

    En moet je die aangifte doen omdat je belasting verschuldigd bent, of omdat je ingehouden belasting terug kunt krijgen?
    Alle Nederlandse brokers hebben een eigen stichting waarin je aandelen zijn ondergebracht. Hun opmerking dat het niet uitmaakt wie de uiteindelijke ontvanger is klopt volgens mij niet, maar dat doet verder niet ter zake. Er wordt 15% ingehouden zoals ook zou moeten.

    Je bedoelt die W8-BEN aangifte ? Die moet je invullen om 15% inhouding in plaats van 30% te krijgen, maar als je broker alvast 15% inhoudt voordat je het formulier hebt ingevuld is dat ook prima.
  8. forum rang 5 theo1 30 april 2014 10:48
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 29 april 2014 18:05:

    MAIN vind ik veel te duur lees de heftige discussies eens tussen dividend don en buzz op SA misschien verheldert dat iets voor je.
    Die heb ik gelezen. Dat ging vrij pittig toe, het leek de koffiekamer wel ;-).

    Ik ben het met je eens dat MAIN nogal aan de prijs is tov NAV. Aan de andere kant lijkt PSEC wel behoorlijk scherp aan de wind te zeilen. Als ik één en ander dan nog wat meer bestudeer (ik ben een beginneling op dit terrein, dus probeer wat geduld met me te hebben), dan lijken ARCC en vooral MCC vrij goed de gulden middenweg te vinden.

    Wat ik zoek is eigenlijk het volgende:
    - een goed dividend. Het onderste uit de kan hoeft niet, maar je hebt zo'n belegging toch voor het dividend.
    - dividendgroei die bij voorkeur minstens de inflatie bijhoudt.
    - een waardering die redelijk is tov NAV. Een korting tegen NAV zou natuurlijk ideaal zijn, maar dat zal op de Amerikaanse markt wel onhaalbaar zijn. Voor echte kwaliteit is een beperkte premie acceptabel.
    - kwalitatief goede achterliggende assets. En bewezen betrouwbaarheid, ook onder moeilijke omstandigheden.
    - bij voorkeur ook een stukje groei in de NAV.
    - als het even kan een lage kostenstructuur.

    Ik blijf een aandelenmannetje, niet een obligatietype. Een stukje groei blijft toch belangrijk, ook bij een cashflow-georiënteerde belegging. Al is het maar om de inflatie te compenseren.

    Wat ik met zo'n BDC wil bereiken, is een goede, betrouwbare cashflow realiseren om daar een portefeuille van kwaliteitsaandelen op te bouwen. Een soort kickstarter dus. Ik denk dat die op de Amerikaanse markt nodig is omdat daar de dividendrendementen op reguliere kwaliteitsaandelen naar verhouding aan de lage kant zijn. Waar je in Londen vrij moeiteloos 4% dividendrendement vindt in reguliere bedrijven (en dat zonder inhouding), is in de VS 3% al heel wat en daar wordt dan ook nog 15% op ingehouden. Ja, die 15% kun je dan weer terugkrijgen, maar dat komt met de jaarlijkse belastingafrekening mee. Dat is toch anders dan dat het direct in de beleggingsrekening komt.

    Nu blijft het natuurlijk altijd een afweging. Bv, MAIN biedt goede groei, maar is dan weer duur en het dividend is relatief laag. PSEC heeft een hoog dividend, maar biedt geen groei en er lijkt weinig rek in te zitten. Als ik de tabelletjes uit de diverse artikelen zo'n beetje combineer, lijkt de beste balans te vinden te zijn bij ARCC en MCC.
  9. Royal Dutch Pim 30 april 2014 10:57
    Even een korte reactie vanaf een zonnig terras in een beter klimaat. MCC heeft voor mij onbetrouwbaar management onlangs nog een aandelenuitgifte met 15% verwatering als gevolg. Onderzoek FSC eens misschien is dat wat, het voldoet aan je voorwaarden. PSEC is een dividend stapelaar toch lekker om erbij te hebben, kopen, op de plank leggen en niet meer naar omkijken. De koers lijkt nu wel scherp.

    Waarom kijk je ook niet naar mReit AGNC die past ook in jouw plaatje. Succes.
  10. forum rang 8 objectief 30 april 2014 12:09
    MCC vs PSEC. Hoewel ik beide fondsen in portefeuille heb verwacht ik een beter rendement te halen met MCC. MCC heeft een lage kosten structuur en investeert in kleinere bedrijven met minimaal risico. Het management is m.i. uitstekend terwijl de CEO zelf een belang van 9% in het fonds bezit. Het relatief lage dividend tov. PSEC wordt gecompenseerd door vermogensgroei en deels door extra dividenden.
  11. Verkruimel 30 april 2014 19:33
    quote:

    jrxs4all schreef op 30 april 2014 09:47:

    Je bedoelt die W8-BEN aangifte ? Die moet je invullen om 15% inhouding in plaats van 30% te krijgen, maar als je broker alvast 15% inhoudt voordat je het formulier hebt ingevuld is dat ook prima.
    Ik bedoelde wat jij ook maar bedoelde met je waarschuwing voor MLPs. "Je moet dan een belastingaangifte doen in de VS" schreef je, en meer dan dat weet ik niet.

    Jij hebt dit blijkbaar uitgezocht, en ik hoop daar schaamteloos (maar dankbaar) gebruik van te maken :-) , vandaar mijn vragen.

    Is die aangifte om te betalen of (middels W8-BEN?) terug te vragen? Waarom werkt wat voor BCEs werkt niet voor MLPs?
  12. jrxs4all 2 mei 2014 13:24
    quote:

    Verkruimel schreef op 30 april 2014 19:33:

    [...]
    Ik bedoelde wat jij ook maar bedoelde met je waarschuwing voor MLPs. "Je moet dan een belastingaangifte doen in de VS" schreef je, en meer dan dat weet ik niet.

    Jij hebt dit blijkbaar uitgezocht, en ik hoop daar schaamteloos (maar dankbaar) gebruik van te maken :-) , vandaar mijn vragen.

    Is die aangifte om te betalen of (middels W8-BEN?) terug te vragen? Waarom werkt wat voor BCEs werkt niet voor MLPs?
    Ik weet niet of ik je vraag helemaal goed begrijp, maar als het gaat om de Amerikaanse aangifte die je moet doen voor een MLP:

    als deelnemer in een MLP wordt je gezien als een soort ondernemer, vergelijkbaar met een stille vennoot in een CV.

    En voor zover ik weet moet je ook gewoon betalen, dat valt niet onder het verlaagde tarief voor dividend in het belastingverdrag. Dat heb ik niet precies uitgezocht, omdat ik vanwege het hele gedoe niet in MLP's wil beleggen en buiten dat biedt Binck ze (wederom vanwege de fiscale complicaties) ook niet meer aan.
  13. Verkruimel 2 mei 2014 16:39
    Aha - dat wordt niet ingehouden, en daarom bouw ik een belastingschuld op in de VS, en kan ik in de problemen komen als ik daar ooit heenga en weer weg wil - zoiets?

    Dat is inderdaad een probleem. Onterecht ingehouden belasting is vervelend - ofwel rendementsverlies, ofwel gedoe met buitenlandse aangiften -, maar het zwarte busje van Theo1 is een ander verhaal..

    Bedankt!
  14. jrxs4all 6 mei 2014 09:19
    quote:

    Verkruimel schreef op 5 mei 2014 18:23:

    Sommigen van jullie hebben Volta Finance. Wat is een goede plek om historische dividenden te zien? Als tabel, en eventueel ook als grafiek.

    Bij voorbaat dank!

    [EDIT]
    Oh, inmiddels vond ik dit al:
    www.beursgorilla.nl/fonds-informatie....
    Die cijfers zijn een beetje misleidend omdat het halfjaardividend soms in december en soms in januari is uitbetaald. Ze hebben het dividend de laatste jaren telkens een beetje verhoogd tot 31 cent per half jaar en de laatste dividenduitkering was 1 cent lager. Totaal nu dus 60 cent op jaarbasis.
  15. forum rang 4 New dawn 6 mei 2014 10:08
    quote:

    jrxs4all schreef op 2 mei 2014 13:24:

    [...]

    En voor zover ik weet moet je ook gewoon betalen, dat valt niet onder het verlaagde tarief voor dividend in het belastingverdrag.

    Klopt JR.

    De broker als hij ze heeft moet 30% doorgeven/inhouden. De rompslomp om het eventueel terug te krijgen lijkt het mij niet waard.

    Al met al jammer vind ik, omdat het een totaal ander sector is dan de financiële. Die mogelijkheid om te spreiden valt dus weg.
  16. forum rang 5 theo1 6 mei 2014 16:16
    Ik heb me nog meer verdiept in BDCs en ik denk dat een combinatie van ARCC en PSEC voor mij het werk kan doen. ARCC voor (boven een prima dividend) een stukje groeipotentie, PSEC voor pure, onversneden, directe cashflow. Bij gelijke verdeling geven ze nog een dikke 10% dividend, en dat moet het begin van een Amerikaanse portefeuille effectief kunnen kickstarten.

    Toevallig hadden ze vandaag alletwee kwartaalcijfers. Voor zover ik kan beoordelen waren de cijfers van beiden gewoon goed: ze dekken beiden het dividend en bij Ares loopt de NAV wat op. Precies wat je wil zien toch? Ook PSEC denkt het dividend en kondigt weer een kwartaal vooruit het dividend aan, met een minimaal beetje groei dat in de duizendsten van een cent zit. Weinig aan de hand dus.

    mREITs ga ik me vooralsnog niet mee bezig houden. Dat is wel erg ver weg van "beleggen in wat je begrijpt". Bovendien zijn die wel erg afhankelijk van de kwaliteit van het management. Iemand zei eens dat je moet beleggen in bedrijven die zo simpel zijn dat een volslagen idioot ze kan runnen, want vroeg of laat zullen ze worden gerund door een volslagen idioot. Dat staat al op gespannen voet met BDCs, maar mREITs staan naar mijn gevoel haaks op dit principe.
1.756 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 88 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.