Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Beleggingsfondsen« Terug naar discussie overzicht

SNS Fundcoach

157 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marcel68 12 april 2014 22:42
    Interessante info hier over Fitvermogen.
    Ben eens op hun site gaan kijken en er is toch iets waar ik wat vragen over heb, misschien kunnen jullie me helpen ?

    Bij het hoofdstuk vragen wordt gesproken over "Vermogensscheiding" en "Beleggerscompensatiestelsel".

    Als ik het verhaal over Vermogensscheiding lees krijg ik de indruk dat je zonder enig gevaar tonnen of miljoenen zou kunnen beleggen in beleggingsfondsen bij Fitvermogen (of iedere andere bank of broker).

    Als ik het verhaal bij Beleggerscompensatiestelsel zie, dan krijg ik ineens een heel andere indruk. Het lijkt er dan op dat er maar 20.000 euro gegarandeerd is (dus veel lager dan de 100.000 op spaarrekeningen).

    Hoe zit het nou echt ? Moet je uit oogpunt van spreiding (voor garantie bij eventueel faillissement) maar 20.000 euro aan beleggingen per broker/bank aanhouden of kun je probleemloos "al je eieren in 1 mandje leggen" ?
  2. Hallo! 13 april 2014 11:18
    quote:

    Marcel68 schreef op 12 april 2014 22:42:

    Hoe zit het nou echt ? Moet je uit oogpunt van spreiding (voor garantie bij eventueel faillissement) maar 20.000 euro aan beleggingen per broker/bank aanhouden of kun je probleemloos "al je eieren in 1 mandje leggen" ?
    Enige info:

    Bij REAAL Bancaire Diensten kunt u voornamelijk in beleggingsfondsen beleggen. Een eventueel faillissement van REAAL Bancaire Diensten heeft geen gevolgen voor uw belegd vermogen in beleggingsfondsen. U raakt uw vermogen in de beleggingsfondsen dus niet kwijt. Aangekochte participaties in beleggingsfondsen worden namelijk bewaard bij Stichting REAAL Beleggersgiro. Deze beleggingen worden afgescheiden bewaard van het vermogen van REAAL Bancaire Diensten en ze zijn beschermd bij een eventueel faillissement.

    Beleggerscompensatiestelsel

    Daarnaast geldt voor beleggingen het beleggerscompensatiestelsel. Deze regeling zorgt ervoor dat uw beleggingen gegarandeerd zijn tot een maximumbedrag van € 20.000 per persoon per bank/beleggingsonderneming. Eventuele koersverliezen die voortvloeien uit beleggen vallen hier niet onder. Op de website van de AFM en DNB leest u meer over het beleggerscompensatiestelsel.

    www.reaal.nl/beleggen/beleggerscompen...

    Zoals ik dit lees, zijn er twee regelingen:

    1. effecten. Hiervoor geldt de Vermogensscheiding. Je effecten zijn ondergebracht bij een andere instelling.

    2. geld, opties, etc. die tijdelijk op de rekening van de beleggingsinstelling staan. Hiervoor geldt het Beleggerscompensatiestelsel.

    zie ook:
    www.toezicht.dnb.nl/2/50-202210.jsp#a...

    Als je geld op je rekening zou laten staan, zou dat onder het beleggerscompensatiestelsel vallen en niet onder de garantieregeling voor spaargeld. Fitvermogen is geen bank. In de praktijk kun je maximaal 4 dagen geld op je rekening bij Fitvermogen hebben staan. Daarna wordt het teruggeboekt. Een aankoopopdracht geef je via Fitvermogen en per iDeal wordt het geld overgemaakt. Een verkoopopdracht wordt dezelfde dag gestort op je bankrekening.
  3. Marcel68 13 april 2014 23:46
    Bedankt voor je antwoord. Naar aanleiding daarvan ben ik nog wat verder gaan zoeken en ben op dingen gestuit die jouw beeld denk ik bevestigen.

    Geldgids (Consumentenbond) - december 2012 - blz. 42
    Deense degelijkheid
    Vanwege de aantrekkelijke tarieven overweeg ik mijn effectenportefeuille over te boeken naar de Deense Saxo Bank. Is het veilig om daar mijn aandelen onder te brengen ?
    Voor de in bewaring gegeven effecten bij de Saxo Bank geldt de Deense regelgeving. Die is in grote lijnen gelijk aan de Nederlandse: effectendepots staan op naam van de klant en zijn ondergebracht bij een bewaarbedrijf. Ze zijn dus afgescheiden van het vermogen van de bank. Dat is dus net zo veilig (of onveilig, zo u wilt) als in Nederland.
    Het Deense stelsel kent daarnaast een garantie van 20.000 euro per klant, voor het onwaarschijnlijke geval dat de bank toch niet in staat is de in bewaring gegeven effecten terug te geven. Deze garantie is gunstiger dan de Nederlandse, die alleen in werking treedt als en bank zich niet heeft gehouden aan de regels voor vermogensscheiding. Het beleggerscompensatiestelsel voorziet dan ook in een vergoeding van maximaal 20.000 euro per klant.

    Geldgids (Consumentenbond) - april 2008 - blz. 24
    Belegging kwijt na bankroet bank ?
    Wat gebeurt er met mijn aandelen als de bank die ze voor mij beheert, failliet gaat. Ben ik die dan kwijt ?
    Als de aandelen alleen in bewaring zijn gegeven én op uw naam staan (wat meestal het geval is), dan heeft u niets te vrezen. In dat geval vallen ze buiten de boedel van de bank.
    Als er fraude in het spel is (de bank heeft bijvoorbeeld van uw geld geen beleggingen aangekocht) of als de aandelen nog niet op uw naam zijn gezet, kunt u een deel van uw geld kwijt zijn. We hebben het over een deel, want in een geval van fraude is per belegger maximaal 20.000 euro gegarandeerd door de DNB via het zogeheten beleggerscompensatiestelsel. Dit stelsel staat los van de garantieregeling die voor spaargeld bestaat en geldt ook voor beleggingen die níet op uw naam staan. Eventueel krijgt u ook nog een aanvullende uitkering uit de boedel van de failliete bank.
    U kunt altijd bij de DNB of AFM checken of een effecteninstelling of broker in bezit is van de nodige vergunningen en deelneemt aan het beleggerscompensatiestelsel.

  4. Marcel68 14 april 2014 00:15
    Ook vind ik op de site van de Rabobank de "Algemene Voorwaarden
    voor de Effectendienstverlening van de Rabobank 2007"
    In bijlage II daarvan staan ook wat interessante dingen, dus die zal ik hieronder even neerzetten (Heb 'm moeten splitsen in 2 reacties vanwege te lange tekst)

    Bijlage II bij de Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening van de Rabobank 2007

    Bescherming van uw financiële instrumenten en gelden bij de Rabobank
    De Rabobank neemt alle maatregelen die nodig zijn om de door u aan de bank toevertrouwde financiële instrumenten (1)(zoals effecten) en de door u toevertrouwde gelden zo goed mogelijk te beschermen tegen het risico dat u uw effecten of geldtegoeden geheel of gedeeltelijk verliest indien de bank of een door de bank ingeschakelde derde failliet zou gaan. Het
    risico op waardevermindering door koers- of valutaverlies valt hier buiten: Dat risico is inherent aan het beleggen en komt altijd voor rekening van de belegger.
    Allereerst is het van belang om een onderscheid te maken tussen een eigendomspositie en een vordering. Bij een faillissement van een bank kunnen klanten hun eigendommen zonder meer uitgeleverd krijgen, vorderingen zullen echter in de failliete boedel vallen. Gelden zijn altijd vorderingen, terwijl bij effectentegoeden dat niet het geval is voor zover deze binnen de reikwijdte van de Wet giraal effectenverkeer vallen.

    Gelden
    Als u uw geld toevertrouwt aan een kredietinstelling zoals de Rabobank, dan verkrijgt u een vordering op de bank. De bank immers zal deze gelden weer uitlenen en met hetgeen daarmee wordt verdiend de rente op spaartegoeden betalen of de kosten van betaalrekeningen compenseren. Teneinde het risico dat de klant zijn toevertrouwde gelden als gevolg van een faillissement zou kunnen kwijtraken zo klein mogelijk te maken, gelden er voor kredietinstellingen (banken) strenge minimum vermogenseisen, die ervoor moeten zorgen dat zij ook na veel tegenslag nog steeds aan hun verplichtingen kunnen voldoen.
    Klanten lopen het minste risico indien zij hun geld toevertrouwen aan banken die ten opzichte van hun verplichtingen relatief veel eigen vermogen hebben om tegenvallers op te vangen. Zoals u bekend zal zijn, heeft de Rabobank een hoge credit rating.
    De credit rating die een bank heeft geeft aan in welke mate die bank ook op lange termijn aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen.

    Effecten, waaronder inbegrepen deelnemingen in beleggingsinstellingen en geldmarktpapier

    Wanneer de bank een aankooporder voor u heeft uitgevoerd, wordt u meteen voor het aankoopbedrag gedebiteerd en voor de gekochte effecten gecrediteerd. De gecrediteerde positie op uw effectenrekening is een stukkenvordering die u heeft op de bank. De bank op haar beurt heeft een stukkenvordering op de clearingorganisatie LCH.Clearnet of op een andere door haar ingeschakelde derde, die de betreffende effecten aan de bank moet gaan leveren. Het is internationaal usance dat effecten op de derde dag na de transactie door de bank van de verkoper aan de clearingorganisatie worden geleverd en direct door de clearingorganisatie weer worden doorgeleverd aan de bank van de koper. Zolang deze levering nog niet heeft plaatsgevonden loopt u het risico dat uw vordering geheel of gedeeltelijk verloren zou kunnen gaan indien de bank op dat moment failliet gaat.
    Zijn de effecten geleverd dan zijn er twee mogelijkheden:
    1 De effecten vallen onder de Wet giraal effectenverkeer (Wge);
    2 De effecten vallen niet onder de Wge.
    Ad 1 Op dit moment vallen vrijwel alle aandelen en obligaties die genoteerd zijn op Euronext Amsterdam onder de beschermende werking van de Wge. Zodra Wge-effecten aan de bank geleverd zijn, worden de effecten op naam van de bank bewaard en geldt de klant op wiens effectenrekening de effecten staan als mede-eigenaar van de betreffende effecten in het door de bank beheerde verzameldepot(2). U loopt vanaf het tijdstip van levering geen risico bij een faillissement van de bank.
    Ad 2 Effecten die niet onder de Wge vallen (bijv. de meeste buitenlandse effecten) worden na levering niet op naam van de bank bewaard, maar op naam van de B.V. Bewaarbedrijf Rabobank Nederland (hierna: het bewaarbedrijf ). De klant krijgt een vordering op het bewaarbedrijf.
    Het enige doel van het bewaarbedrijf is het bewaren van effecten. Andere activiteiten zijn nadrukkelijk verboden, zodat het risico dat het bewaarbedrijf failliet zou kunnen gaan vrijwel uitgesloten is. Rabobank Nederland is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen van het bewaarbedrijf jegens de klant. De door het bewaarbedrijf te verrichten werkzaamheden worden uitgevoerd door Rabobank Nederland.
    (1) Financiële instrumenten is een verzamelbegrip dat in Europese en Nederlandse wetgeving wordt gebruikt. Hieronder vallen onder meer: effecten (aandelen en obligaties e.d.), deelnemingen in beleggingsinstellingen (beleggingsfondsen), geldmarktpapier, opties en futures (termijncontracten).
    (2) Alle klanten die deze stukken in bewaring hebben (de deelgenoten) verkrijgen tezamen en naar evenredigheid van ieders tegoed de collectieve eigendom van het verzameldepot, d.w.z. van alle in bewaring zijnde effecten van het betreffende fonds.
    Na de uitvoering van een verkooporder worden de verkochte effecten meteen van uw effectenrekening afgeboekt en wordt u voor het verkoopbedrag gecrediteerd.
  5. Marcel68 14 april 2014 00:18
    Vervolg Bijlage II bij de Algemene Voorwaarden voor de Effectendienstverlening van de Rabobank 2007

    Opties en futures
    Opties en futures zijn rechten en verplichtingen. Van een levering is geen sprake. De vordering (long positie) die na uitvoering van een openingsaankoop ontstaat, blijft daarom bestaan gedurende de gehele periode dat een klant de positie aanhoudt. Bij een onverhoopt faillissement van de bank vallen long posities van de klant derhalve in de failliete boedel en wordt de klant voor zijn vordering een concurrent schuldeiser. Bij een short positie heeft de klant een verplichting tegenover de bank. De klant zal deze verplichting moeten nakomen, maar dat zou hij ook moeten indien het faillissement er niet was geweest. Afhankelijk van de door de klant voor de uit de shortpositie voortvloeiende verplichtingen gestelde zekerheden is het wel mogelijk dat de klant ten aanzien van de gestelde zekerheden een bewaarrisico loopt. Voorzover deze zekerheden bestaan uit gelden of effecten is het hiervoor gestelde ten aanzien van Gelden respectievelijk Effecten van toepassing.
    Beleggerscompensatiestelsel en depositogarantiestelsel DNB Indien een bank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen (bijvoorbeeld in het geval van een faillissement), dan zijn op grond van het depositogarantiestelsel - mits wordt voldaan aan de daaraan gestelde criteria - de tegoeden die een klant op betaal- of spaarrekeningen bij
    de bank aanhoudt tot een wettelijk bepaald maximum per persoon gegarandeerd. Vorderingen die betrekking hebben
    op financiële instrumenten vallen onder het beleggerscompensatiestelsel, dat - mits wordt voldaan aan de daaraan gestelde voorwaarden – eveneens voorziet in een vergoeding tot een wettelijk bepaald maximum per persoon. Voor informatie over de details van beide regelingen, alsmede voor de geldende maximale garantiebedragen, verwijzen wij naar www.dnb.nl.

    Inschakeling van derden
    De bank c.q. het bewaarbedrijf mag bij de uitvoering van opdrachten en voor de bewaring van financiële instrumenten gebruik maken van de diensten van derden, bijvoorbeeld voor het verhandelen en bewaren van financiële instrumenten in het buitenland. Bij de keuze van die derden dient de bank c.q. het bewaarbedrijf steeds de nodige zorgvuldigheid in acht te nemen.
    De bank c.q. het bewaarbedrijf is echter niet aansprakelijk voor eventuele schade voor de klant, indien een derde niet aan zijn
    verplichtingen kan voldoen.
    Op de door de bank c.q. het bewaarbedrijf bij een derde in het buitenland aangehouden financiële instrumenten of gelden zal het recht van het betreffende land van toepassing zijn, hetgeen van invloed kan zijn op de rechten van de klant met betrekking tot deze financiële instrumenten of gelden. Er dient rekening mee te worden gehouden dat het niet mogelijk is om de door de bank c.q. het bewaarbedrijf (al dan niet op een omnibusrekening) bij een derde in het buitenland aangehouden financiële
    instrumenten van een klant te scheiden van financiële instrumenten van derden. Afhankelijk van het van toepassing zijnde buitenlands recht dient de klant er rekening mee te houden dat in geval van insolventie of faillissement van deze derde, de door de bank c.q. het bewaarbedrijf bij deze derde aangehouden financiële instrumenten, in de boedel van deze derde kunnen vallen.
    Aan het door de bank c.q. het bewaarbedrijf bij een derde in het buitenland aanhouden van financiële instrumenten of gelden kunnen voor de klant naast het bewaarrisico ook andere risico’s verbonden zijn, waaronder het landenrisico.

    Pandrecht en verrekeningsrecht
    Op grond van de op de relatie met de klant van toepassing zijnde overeenkomsten en algemene voorwaarden zijn alle door de klant bij de bank c.q. het bewaarbedrijf aangehouden financiële instrumenten en gelden verpand aan de bank tot zekerheid voor al hetgeen de bank, uit welke hoofde ook, al dan niet opeisbaar of onder voorwaarde van de klant te vorderen heeft of zal krijgen.
    De bank is steeds bevoegd om hetgeen zij al dan niet opeisbaar of onder voorwaarde van de klant heeft te vorderen, te verrekenen met al dan niet opeisbare tegenvorderingen van de klant op de bank, ongeacht de valuta waarin die vorderingen luiden.
    Derden bij wie de bank c.q. het bewaarbedrijf in het buitenland financiële instrumenten of gelden aanhoudt zullen op grond van het van toepassing zijnde buitenlands recht veelal een pandrecht, verrekenbevoegdheid, retentierecht dan wel enig ander verhaalsrecht hebben op de bij hen in bewaring gegeven financiële instrumenten of gelden voor de betaling van beheer- of bewaarkosten.
    Aan de klant toebehorende financiële instrumenten zullen zonder de uitdrukkelijke instemming van de klant nooit door de bank worden uitgeleend of herverpand.

    Toekomstige ontwikkelingen
    In voorbereiding is een wijziging van de Wge die naar verwachting in 2010 van kracht zal worden en die ervoor moet gaan zorgen dat ook buitenlandse effecten onder de bescherming van de Wge gaan komen. Hierdoor zal inschakeling van de B.V. Bewaarbedrijf Rabobank Nederland niet langer nodig zijn.
    De wetgever werkt nog aan een oplossing voor opties en futures, die er in beginsel voor moet gaan zorgen dat de curator bij een faillissement verplicht wordt om alle rechten en verplichtingen uit hoofde van beursgenoteerde optie- en futurescontracten zodanig af te wikkelen of over te dragen aan een andere bank/intermediair als ware er geen faillissement, waardoor ook optieen futurescontracten niet langer meer in de boedel van een failliete bank zullen vallen.

  6. Hallo! 14 april 2014 09:54
    quote:

    Marcel68 schreef op 13 april 2014 23:46:

    Naar aanleiding daarvan ben ik nog wat verder gaan zoeken en ben op dingen gestuit die jouw beeld denk ik bevestigen.
    In een grijs verleden heb ik dit ooit eens uitgezocht. Ik meen me het volgende te herinneren:

    Bij een broker die via een bank loopt, valt die broker onder de vermogensscheiding en het geld deel valt onder de depositoregeling. Bij een broker vallen de effecten onder de vermogensscheiding en het geld deel kan onder het compensatiestelsel vallen. Bij sommige brokers kun je het niet belegde geld tijdelijk op een rekening zetten en krijg je een rentevergoeding. Als deze broker geen bankvergunning heeft, valt dat geld niet onder de depositoregeling en loop je risico in geval van faillissement. Sommige brokers waarschuwen hier niet voor. Anderen bouwen maatregelen in, zoals verkoopopbrengst overboeken naar je bankrekening.

    Bij Nederlandse instellingen is het Nederlandse recht van toepassing. Er zijn plannen om investeerders, obligatiehouders en spaarders van een bank aansprakelijk te stellen in geval van faillissement.

    Bij buitenlandse instellingen geldt het recht waar de instelling is gevestigd. IB valt onder het Amerikaanse recht. Bij een faillissement van IB vallen effecten onder de inboedel van de broker. IB is tot een bepaald bedrag per klant verzekerd. Qua beveiliging hebben deze brokers ook hun eigen regeling. IB deelt zijn klanten in in 'klasses': silver, gold, platinum. Voor elke 'klasse' geldt een andere beveiliging m.b.t. inloggen. In geval van fraude moet de klant bewijzen dat hij/zij zich aan alle beveiligingsmaatregelen heeft gehouden. Wil je niet inloggen op de manier die IB voorstelt, zijn alle risico's voor de klant in geval van misbruik. Ik heb één keer een Trojan op mijn computer gehad. Die Trojan schreef 1425 euro over naar een Oost-Europese bankrekening. Dan ben je blij dat je bank dat vlot vergoed. Risico op misbruik lopen we allemaal. De Nederlandse brokers die met vaste tegenrekeningen werken, lijken me relatief veilig.
  7. Marcel68 17 april 2014 18:07
    Over dit onderwerp heb ik de AFM benaderd, zij antwoorden als volgt:

    "Wij hebben uw e-mail ontvangen met een vraag over de BCR en vermogensscheiding. Het klopt inderdaad dat als een bank of broker failliet gaat dan moeten de aandelen veilig staan bij het bewaarbedrijf. Mocht de broker of bank zich niet gehouden hebben aan de vermogensscheiding (zij hebben bijvoorbeeld de gelden gebruikt voor andere doeleinden) dan kan het zijn dat de aandelen niet veilig staan bij het bewaarbedrijf. In principe gaat dan de BCR in werking. Het klopt inderdaad dat u dan maximaal €20.000 krijgt uitgekeerd. Uiteindelijk is de keuze aan u hoe u gaat spreiden.

    Helaas kan de AFM als onafhankelijk toezichthouder hier geen advies over geven. U kunt hiervoor advies vragen bij een financieel dienstverlener, bank of broker. Hier kunt u zien of een financieel dienstverlener een AFM vergunning heeft: www.afm.nl/register. Een financieel adviseur moet u na het eerste (gratis) oriëntatiegesprek vertellen hoe hij zijn advieskosten in rekening brengt en hoe hoog de kosten zijn. Meer over financieel advies en advieskosten vindt u op de AFM website: www.afm.nl/nl/consumenten/vertrouwen/... "
  8. Hallo! 18 april 2014 10:06
    quote:

    Marcel68 schreef op 17 april 2014 18:07:

    Helaas kan de AFM als onafhankelijk toezichthouder hier geen advies over geven.
    Het gaat erom of de AFM zijn werk goed doet. Op papier is alles goed geregeld en als de controle erop tiptop is, is er niets aan de hand.

    Statutaire namen:

    - ING Bank N.V.: Alle beleggingsdiensten, -activiteiten en nevendiensten

    - ING Asset Management B.V.:

    a Ontvangen en doorgeven orders
    b Uitvoeren orders voor rekening cliënten
    c Vermogensbeheerder
    d Beleggingsadvies
    f Plaatsen zonder plaatsingsgarantie
    e Analistenrapporten

    Fitvermogen is een handelsnaam van ING Asset Management B.V en is gevestigd in Den Haag. ING Bank N.V. is gevestigd in Amsterdam Zuidoost.

    Nationale-Nederlanden Bank N.V. is ook gevestigd in Den Haag en is net de als ING Bank N.V een kredietinstelling. ING Asset Management B.V. heeft vergunning om beleggingsdiensten aan te bieden.

    Om terug te keren naar het topic. Fundcoach is in de lucht. Ik was nieuwsgierig naar welke fondsen ze aanbieden. Helaas konden ze me geen lijst sturen. Maar een rekening aanvragen kan ook op problemen stuiten, lijkt me. Na de aanvraag moet er een identificatie storting plaatsvinden om de rekening in gebruik te nemen. Ik krijg de indruk dat als er geld op de rekeing staat, de servicefee ook in werking treedt per 1 oktober. De minimum service fee is 60 euro. Als dit klopt, kost een rekening bij Fundcoach 60 euro per jaar, ook als staat er niets op.
  9. Pinoooo 18 april 2014 10:39
    quote:

    Global Selection schreef op 18 april 2014 10:06:

    [...]
    Ik krijg de indruk dat als er geld op de rekeing staat, de servicefee ook in werking treedt per 1 oktober. De minimum service fee is 60 euro. Als dit klopt, kost een rekening bij Fundcoach 60 euro per jaar, ook als staat er niets op.
    Nee, je betaalt alleen servicefee indien je fondsen bezit.
    Ook als je 1,- in een fonds hebt. ;-) Maar niet voor een cashpositie.
  10. Hallo! 18 april 2014 11:10
    quote:

    Pinoooo schreef op 18 april 2014 10:39:

    [...]

    Nee, je betaalt alleen servicefee indien je fondsen bezit.
    Weet je dit wel heel zeker? Als je een rekening bij IB hebt, heb je een handelsverplichting van 10 dollar per maand. Doe je niets, wordt er 10 dollar afgeschreven. Daar kost een rekening 120 dollar per jaar.

    Ik zal het nazoeken in de voorwaarden.

    P.S.: ik zie dit staan: 0,15% per jaar, met minimum van €60 en maximum van €200 per jaar over de waarde van portefeuille. Dit zou kunnen impliceren dat je gelijk hebt. Maar dit staat er ook: Klant van Binck:
    Een (rechts)persoon waarvoor een Binck beleggingsrekening is geopend en geactiveerd. Het kan geen kwaad om navraag te doen.
  11. Pinoooo 18 april 2014 12:12
    quote:

    Global Selection schreef op 18 april 2014 11:10:

    [...]

    Weet je dit wel heel zeker? Als je een rekening bij IB hebt, heb je een handelsverplichting van 10 dollar per maand. Doe je niets, wordt er 10 dollar afgeschreven. Daar kost een rekening 120 dollar per jaar.

    Ik zal het nazoeken in de voorwaarden.

    P.S.: ik zie dit staan: 0,15% per jaar, met minimum van €60 en maximum van €200 per jaar over de waarde van portefeuille. Dit zou kunnen impliceren dat je gelijk hebt. Maar dit staat er ook: Klant van Binck:
    Een (rechts)persoon waarvoor een Binck beleggingsrekening is geopend en geactiveerd. Het kan geen kwaad om navraag te doen.
    Ik heb dit nagevraagd. Anders hebben ze me voorgelogen.
  12. Hallo! 18 april 2014 12:19
    quote:

    Pinoooo schreef op 18 april 2014 12:12:

    [...]

    Ik heb dit nagevraagd.
    Bedankt.

    Het goed om een alternatief achter de hand te hebben:

    "FitVermogen kan in de toekomst wel kosten in rekening brengen voor haar dienstverlening op grond van deze Overeenkomst en Voorwaarden. Dit gaat pas in nadat FitVermogen u hierover per e-mail heeft geïnformeerd. De wijziging treedt in 30 dagen nadat FitVermogen u per e-mail heeft geïnformeerd."

    Dit is artikel 12 van de voorwaarden. Dat weet je genoeg. Als Fitvermogen denkt dat ze genoeg klanten heeft, zullen er kosten in rekening worden gebracht.
  13. Hallo! 28 april 2014 20:24
    quote:

    Pinoooo schreef op 18 april 2014 12:12:

    [...]

    Ik heb dit nagevraagd. Anders hebben ze me voorgelogen.
    Ik had net iemand van Binck aan de lijn. Na 1 oktober kost de rekening geld. Als ik wil kijken welke fondsen nu worden aangeboden, kan ik een rekening openen. Als ik die aanhoudt tot na 1 oktober kost die geld, tenzij ik voor 1 oktober opzeg.
  14. Pinoooo 29 april 2014 08:12
    quote:

    Global Selection schreef op 28 april 2014 20:24:

    [...]

    Ik had net iemand van Binck aan de lijn. Na 1 oktober kost de rekening geld. Als ik wil kijken welke fondsen nu worden aangeboden, kan ik een rekening openen. Als ik die aanhoudt tot na 1 oktober kost die geld, tenzij ik voor 1 oktober opzeg.
    Ook bij een portefeuille van 0,-? Dit zou tegenstrijdige informatie zijn. Gelukkig heb ik het per e-mail bevestigd gekregen.
  15. Hallo! 29 april 2014 09:30
    quote:

    Pinoooo schreef op 29 april 2014 08:12:

    [...]

    Ook bij een portefeuille van 0,-? Dit zou tegenstrijdige informatie zijn. Gelukkig heb ik het per e-mail bevestigd gekregen.
    Ik ben vorige week gebeld door Binck en gisteren weer. Twee keer gevraagd en 2 keer te horen gekregen dat de rekening na 1 oktober geld kost, tenzij eerder opgezegd.

    De bevestiging per email zou ik niet te serieus nemen. Ik had een bevestiging van ING wat betreft de service fee waarin stond dat dividendrechten niet meetellen voor het berekenen van de service fee. Toen ik die terugstuurde met de mededeling dat dividendrechten wel werden meegeteld voor het berekenen van de service fee, werd er doodleuk niet op gereageerd.

    De mensen die ik heb gesproken gaan er waarschijnlijk van uit dat ik een transactie zou doen voor 1 oktober. Ze waren allebei heel stellig dat de rekening na 1 oktober geld kost. Als je 1 transactie doet voor 1 oktober en per 1 oktober staat je portefeuille op 0 euro, kost de rekening je 60 euro.
  16. [verwijderd] 23 mei 2014 18:15
    Het kan nog erger.
    Ik zit met onverkoopbare effecten (accenta side pocket)
    Dit is een restant van een ondeugelijk beleggingsfonds dat SNS verkocht.
    Nu geven ze niet meer thuis.
    Ik kon vrijwillig afstand doen van de aandelen! om de rekening op te zeggen ter voorkoming van het bewaarloon van €60.
    Binckbank zelf zegt dat ik de effecten kan overboeken naar een bestaande (kosteloze) Binckrekening alleen de kosten hiervoor krijg je dan terug als transactietegoed. Daar heb ik alleen niets aan.
157 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.