Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Perpetuals, Steepeners« Terug naar discussie overzicht

Stel: DE EURO VALT

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Verkruimel 15 december 2011 23:00
    Wat gebeurt er dan met perps in euro's ? De "uit-voering" van de euro zal vast niet zo regulier gaan als de invoering. Als de noordelijke landen er uit stappen zal de euro omlaag knallen - en de perps ook, neem ik aan. Als de euro gesplitst wordt in een Neuro en een Zeuro, welke volgt de perp dan?

    Als de gulden opnieuw wordt ingevoerd, volgen gulden-perps die dan? De invoerkoers zal weinig met de oorspronkelijke guldenkoers te maken hebben - waarschijnlijk zal de nieuwe gulden beginnen met een waarde gelijk aan de euro.

    Kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
  2. Verkruimel 26 december 2011 21:54
    Maar tegen welke koers? Stel, de € splitst, met in eerste instantie € 1 = N€ 1 = Z€ 1. Maar weldra keldert de Z€ en stijgt te N€ tot, zeg, N€ 1 = Z€ 2. Mijn Perp moet € 1 uitbetalen - krijg ik dan N€ 1, Z€ 1, of een gewogen gemiddelde..? De uitgever heeft belang bij uitbetaling van Z€ 1, en ik bij N€ 1 - maar de bank is sterker, en kan vast aannemelijk maken dat hun winst gekoppeld is aan het Z€-gebied of zo..
  3. [verwijderd] 27 december 2011 09:04
    Vagasvau - lijkt me correct. Notering in euro's houden, omrekening naar lokale munt. Big bang waarin ieder land in een weekend teruggaat naar een lokale eenheid is moeilijk voor te stellen. Uittreding van één is mogelijk, en als dat een beetje schappelijk loopt zullen er wel meer volgen.
  4. Verkruimel 13 januari 2012 23:05
    Waarschijnlijk ben ik dom, maar hoe weet je de omwisselkoers van een niet meer bestaande munt? De perp is in €, maar na splitsing bestaan enkel N€ en Z€, die bij ontstaan (en verdwijning van de €) beide een koers van € 1 hadden, maar inmiddels onderling uitéén lopen. Als de perp € 1 moet uitbetalen, krijgen noorderlingen dan N€ 1 en zuiderlingen Z€ 1? Lijkt me sterk..
  5. Verkruimel 18 mei 2012 14:11
    Naar wat ik lees is het meest waarschijnlijke scenario voor als de Euro splitst, dat iedere Euro proportioneel wordt omgewisseld. Stel dat 60% van het kapitaal in het noorden zit, dan geldt € 1 -> N€ 0,60 + Z€ 0,40. Financiële stukken zullen dan ook op die manier behandeld worden, zodat een uitkering van formeel € 100 in de praktijk N€ 60 + Z€ 40 wordt.
    Als er één land uitstapt is het natuurlijk wat anders, neem ik aan.
  6. benito c. 1 juni 2012 17:47
    Het probleem is, dat je niet weet wat er zou kunnen gebeuren, blijft de euro als munt bestaan, die dan gevoerd wordt door minder landen, of slechts enkele, of verdwijnt hij helemaal. Als hij blijft bestaan, wie zijn dan de uittreders, en hoe gaan die hun nieuwe munt positioneren naast de euro. Het is duidelijk, dat als noordelijke of zuidelijke landen de euro blijven gebruiken, de waarde geheel anders zal zijn. Een munt is een ding, maar verliezen bij banken, verzekeraars, centrale banken en overheden is iets anders. Hoe groot gaan die worden, in elk van de verschillende scenario´s. Kortom, op wie kan je dan nog vertrouwen?

    Fysiek goud en staatsobligaties van betrouwbare verre landen, alsmede aandelen van goede internationaal werkende bedrijven zullen in een onbeheerste implosie van de euro in ieder geval waarde houden.

    Voor de goede orde, ik voorspel geen implosie maar ik houd er wel een beetje rekening mee.

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.