Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Versatel« Terug naar discussie overzicht

Jaarverslag analyse

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juni 2003 20:53
    beste forumleden,

    Ik heb vandaag het jaarverslag van Versatel gevonden op de website en ook meteen maar even doorgenomen. Het jaarverslag is te vinden onder ir>report>sec filings, dit is erg verwarrend omdat dit geen 20f is.

    Het verslag begint met een goed voorwoord van Raithata, waarin opvalt dat hij vooral veel aandacht schenkt aan de telecomwetgeving en de OPTA's van deze wereld.

    Het verslag zelf bevat 0 nieuwe informatie, de geinformeerde belegger kan het overslaan.

    De jaarrekening bevat een meer gespecifeerde indeling van de balansposten en de kosten. Vooral de uitsplitsing van de vaste activa en de compensabele verliezen zijn van belang voor de analyse. Daarenboven valt het op dat Versatel een zeer hoge "bad debt allowance" heeft nl. wel 20% van de debiteurenstand. Ook wordt er toegelicht hoe de optiekosten worden berekend: nl naar intrinsieke waarde bij toekenning. Dit is weliswaar standaard maar natuurlijk absurd daar de werkelijke kosten gelijk zijn aan de Blach & Scholes waarde van de opties; leuk punt voor de AVA.

    Verder ontbreekt er vooral informatie. Er is geen woord over het dividendbeleid (behalve dat er voor de voorzienbare toekomst geen dividend inzit) en er wordt niets nieuws gemeld over de overgenomen bedrijven (behalve wat eerder al bekend is gemaakt), zaken als de vervangingswaarde van de activa van de overgenomen bedrijven en enige resultaten ontbreken.

    met vriendelijke groet,

    el pollo

    P.S. deze passage wil ik jullie niet onthouden: "Versatel's Adjusted EBITDA consists of earnings/(loss) before interest expense, interest income, income taxes, depreciation and amortization, stock based compensation, tax penalties, restructuring expense, extraordinary items, claim settlements, idle building charges, bond professional fees, results from investing activities and foreign exchange gain/(loss)."
  2. [verwijderd] 11 juni 2003 08:47
    Ik zie het net staan en ben eigenlijk een beetje verbaasd. Ik zal het de komende dagen gaan lezen maar vind het heel vreemd dat ik dit hier moet lezen. Waarom krijg ik geen bericht van Versatel?

    Nou ja, het zal wel komen doordat ik er erg naar uitzag. Het zal vandaag of morgen wel in de bus liggen.

    Succes met lezen mensen.
  3. [verwijderd] 11 juni 2003 15:41
    Het is heel waarschijnlijk dat dit bedoeld zal zijn voor het optie plan.
    Dit doen bedrijven om verwatering van de uitstaande aandelen te voorkomen.

    Versatel heeft momenteel nou niet de kaspositie dat ze niet weten wat ze met het geld moeten doen en daarom aandelen in gaan kopen. Dat zal dus de reden zeker niet zijn.
  4. [verwijderd] 11 juni 2003 15:46
    had ik op 25 ct al een keer voorgesteld bij versatel. he zou je niet 10 % van je aandelenkap. inkopen ivm opties en in mindere mate warrantsverplichtingen id toekomst. jullie gaan immers conservatief boekhouden a la ing bv die wel de aandelen aangaande de optieverplichting heeft ingekocht alleen op een vrij hoog nivo. voor versatel gold immers lager kan haast niet .ze waren niet van plan dat te overwegen ik moet dat even terughalen dat antwoord .ging via e-mail. vraag wat kost dat het bedrijf dat inkopen van eigen aandelen of kost dat de aandeelhouders dat alleen maar ? ric
  5. zapde1e 11 juni 2003 19:17
    Ja snap ik dus ook niets van.Willen ze voor die opties nu dik 5 mio aandelen inkopen voor wellicht gemiddeld 1,20?Dus 7 mio.
    Beetje laat niet?
    Dan nog een gedeelte van een oude vraag van me op een ander forum:

    Nog zo'n aardige:
    December 31, 2001 June 30, 2002
    CASH FLOW FROM INVESTING ACTIVITIES:
    Capital expenditures (139,349 ) (35,734 )
    Net proceeds from sale of business — 446
    Acquisition of business, net of cash acquired (120 ) (13,812 )
    Purchase of marketable securities (824,743 ) (67,189 )
    Sales of marketable securities 1,037,646 294,478

    Net cash provided by investing activities 73,434 178,189


    Je ga je toch afvragen,heb ik met een telecom maatschapij te doen of met een beleggingsmaatschappij.Of begrijp ik de cijfertjes gewoon verkeerd?
  6. [verwijderd] 12 juni 2003 08:25
    Het is heel gebruikelijk dat ze meer kopen naarmate de koers verder stijgt. Ik begreep dat Versatel toestemming gaat vragen om deze aandelen te mogen kopen aan de AVA? Dat is dan natuurlijk een verklaring waarom ze de aandelen niet eerder kochten. Overigens denk ik niet dat iemand daar een stijging als deze verwacht had.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.