Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Versatel« Terug naar discussie overzicht

John de Mol nu 10,1 %

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 mei 2003 17:06
    Zoooooo: da's natuurlijk heel interessant nieuws!
    Het beeld voor de toekomst wordt steeds duidelijker, met Telefonica op de achtergrond.....
    Zou mijnheer de Mol nog steeds volhouden, dat Versatel uitsluitend bedoeld is als investering vanwege de ondergewaardeerde koers?
    Iets voor een op dit forum meelezende financieel journalist, om een en ander eens haarfijn uit te spitten?
    Voor mij is dit nieuwe gegeven een veel sterkere koop-aanbeveling dan 10 uiterst positieve analisten-adviezen!
    Groet, succes, John.
  2. [verwijderd] 30 mei 2003 01:23
    Beste John en Henri,

    Met het beleid van steeds maar bijsprokkelen (ik heb daar ook last van), ga je jezelf gaandeweg afvragen of die 200% stijging van de afgelopen maanden nu eigenlijk wel zo lekker is geweest. Ietsje minder tot nu toe en ietsje meer op termijn, had van mij ook gemogen.

    Vriendelijke groet,
    J99
  3. [verwijderd] 30 mei 2003 08:52
    Precies J99: beetje dualistisch gevoel, he?
    Vanaf 0.68 heb ik om die reden niets (= geen Versatel) meer aangekocht.
    Mijn voornemen was en is vanaf dat moment, alleen nog Versatel bij te kopen op basis van bijzonder goed nieuws.
    En die 10% van de Mol is voor mij persoonlijk dergelijk goed nieuws, want er zijn slechts 2 mogelijkheden:

    *Hij vond tot en met 22 mei Versatel nog steeds ondergewaardeerd. In dat geval vind ik dat ook, als je begrijpt wat ik bedoel.
    *Er speelt meer, al dan niet op iets langere termijn, met Telefonica op de achtergrond. In dat geval is Versatel, vooralsnog tot 1.50 - 2 euro, een voortreffelijke investering.

    En die 10% van de Mol is voor mij persoonlijk dergelijk goed nieuws.
    Wat zou hij nu in totaal hebben betaald voor zijn 10% aandeeltjes?
    In januari kwam de 1e melding, dus zeg gemiddeld 0.30 x 25 miljoen = 7.5 miljoen, plus gemiddeld 0.80 x 25 miljoen = 20 miljoen = totaal pakweg 25 - 30 miljoen voor 10%...de slimmerd!

    Al met al is mijn persoonlijke verwachtingswaarde van Versatel voor de LT flink gestegen.

    Groet, succes, John.

  4. [verwijderd] 30 mei 2003 08:59
    Dit is natuurlijk een mooi bericht. Hoewel het ook weer niet goed is voor een bedrijf als heel veel aandelen in vaste handen zijn, want dan wordt de verhandelbaarheid weer slechter.
    Wanneer je de tabel met grootaandeelhouders bekijkt zie je trouwens wel dat de beschermingsconstructies van Versatel wel noodzakelijk zijn. Ik herinner mij dat hier enkele maanden geleden wat ophef over was.

    Maar even iets heel anders. Ik neem aan dat John voorlopig even uitgekocht is. Hij heeft nu in grofweg 4 maanden 25 miljoen aandelen gekocht. Dat is gemiddeld 250.000 stukken per dag. Hij zal waarschijnlijk niet iedere dag hebben gehandeld dus zullen zijn orders wel groter zijn geweest op de dagen dat hij wel handelde. Dit zou dus kunnen betekenen dat de volumes in de komende tijd afnemen. Ik heb het idee dat de laatste week de volumes inderdaad zijn afgenomen.
  5. [verwijderd] 31 mei 2003 12:10
    Beste John,

    Helder verhaal! Ook mijn verwachtingswaarde van Versatel op de LT is weer toegenomen. Ik denk dat er in het infotainment-conglomeraat van JdM op termijn een prachtige rol voor Versatel is weggelegd. Versatel is niet iets wat JdM er voor de lol bij doet, daarvoor is de investering (het belang) té groot.

    Mijn laatste aankoop was overigens op de koers van € 0,81, vlak voor de grote aanloop naar de Q1-cijfers. Ik moest/wilde(?) op dat moment mijn belastingteruggave parkeren. Ik heb toen besloten dat, met uitzondering van mijn aanstaande ruil Sopheon in Versatel, dat mijn laatste aankoop zou zijn, ondanks dat ik denk dat het aandeel ook op € 1,25 nog behoorlijk koopwaardig zal zijn.

    Ik wacht nu af wat het (onvermijdelijke) doorbreken van de € 1,00 grens gaat brengen. Ik verwacht dat Versatel vanaf dat moment "los" gaat. Eind vorig jaar wees ik een kennis (medewerker van de beleggingsafdeling van een pensioenfonds) op Versatel. Die tip werd destijds met gelach weggehoond. Ik kon het de afgelopen maanden niet nalaten om iedere keer als ik hem sprak weer wat zout in de wonden te strooien. Onlangs kwam ik hem weer tegen en kwam Versatel ook weer ter sprake. Op mijn opmerking dat ik reikhalzend uitkijk naar de € 1,00 grens deelde hij mee: Ik denk dat we daar allemaal naar uitkijken. Het "anti-pennystock-beleid" zat hem (zakelijk) behoorlijk in de weg. Ik vermoed dat veel institutionele beleggers daar last van hebben. Het overbruggen van de € 1,00 - € 1,25 kan daarom wel eens veel sneller gaan dan € 0,75 - € 1,00.

    We zullen zien!

    Vriendelijke groet,
    J99
  6. [verwijderd] 31 mei 2003 12:48
    Beste J99 (little John)

    Dat bijkopen van mij valt heel erg mee hoor. Ik zit immers al vol in Versatel en heb dus geen middelen om telkens bij te kopen. De 600 stuks kon ik kopen omdat ik nog een aantal Robeco E-bussiness had staan welke ik verkocht heb. Verder probeer ik met wat traden mijn totaal aantal telkens op te hogen. Dit lukt af en toe wel en een andere keer weer helemaal niet.
    Maar het is lekker aktief en spannend.

    Maar voorlopig is het bijkopen weer voorbij! Hoewel, ik heb op dit moment een klein gokje in Tulip uit staan, hetgeen me 10K Versatel heeft gekost. Als dat goed gaat kan ik weer meer Versatel terugkopen....en daar doe ik het voor!

    VG Henri.
  7. [verwijderd] 31 mei 2003 13:01
    Mooi verhaal John,

    het minimaal 1 euro verhaal klopt dus echt, daar waar het de grote partijen aangaat. Het was reeds vele malen gesuggereerd op dit forum, maar vaak bleef het bij de veronderstelling. Is een mooi gegeven waarmee we vooruit kunnen. Zou dit ook niet de stijging van gister kunnen verklaren. Ze zitten immers allemaal te wachten tot het aandeel boven de 1 euro komt. Ik heb het idee dat dit voor sommigen te lang duurt, zodat ze de koers maar even een handje helpen. Het blijft speculatief, maar ik zie er wel wat in.

    VG Henri.
  8. [verwijderd] 31 mei 2003 14:38
    Beste Henri,

    Het traden is inderdaad spannend, maar ook intensief. Om die reden ben ik er nooit aan begonnen. Verder ben ik overdag aan het werk en kan ik niet steeds de koers blijven volgen, laat staan orders uitvoeren.
    Ik heb overigens wel veel van die "als ik dit... dan had ik dat..." momenten gekend. Verder hebben de vele trade-tegenvallers die ik hier heb gelezen ook meegespeeld in de overweging om vooral te blijven zitten.
    Dat Tulip-verhaal komt me bekend voor, zij het met Sopheon. Ik heb die ooit gekocht maar het liep (helaas) anders. Terwijl Versatel steeg, bleef Sopheon met de kauwgom onder de schoenen plakken. Het was op een gegeven moment gewoon zonde om ze nog om te wisselen en dus ben ik maar in die Sopheon blijven plakken. Ik ben blij dat daar eindelijk beweging in komt. Na de cijfers ben ik ervan af. Dat wachten heeft al véél te lang geduurd. Na wat verkoop-inkoop-akties van de afgelopen weken en na die op handen zijnde omzetting is mijn portefeuille wat mij betreft opgeschoond (±60% Versatel, ±25% Ahold, ±15% overig). Dan kijk ik oktober 2004 wel weer hoe ik ervoor sta.
    Tot slot: Gefeliciteerd met het bereiken van de € 0,92. Is break-even voor jou als ik het goed begrepen heb)

    Vriendelijke groet,
    J99
  9. [verwijderd] 1 juni 2003 09:13
    Beste J99,
    jaja, die professionele beleggers....
    Aardig, dat je dezelfde ervaring hebt gehad als ik in februari met een beleggingsadviseur, werkzaam bij De Bank.
    Versatel noteerde ergens in de 0.40.
    Het was betreffende persoon simpelweg verboden, pennystocks als Versa aan de clientele te adviseren. Alleen van hogerhand zou een eventueel groen licht kunnen komen.
    Ik kan mij goed voorstellen dat banken in het algemeen voorzichtig zijn met hun adviezen, maar ja: na de conversie is bij Versatel toch wel sprake van een bijzondere situatie, waar menig WEL geadviseerd AEX-fonds met grote schulden stinkend jaloers op zou kunnen zijn.
    Dat een grote bank dit niet doet, terwijl in januari verschillende aandeelhouders hun belang tot zelfs dat van GROOT-aandeelhouder hebben opgebouwd, doet mij nog een andere reden vermoeden omtrent het niet-adviseren van -in dit geval- Versatel, en dat is het prinicipe: eerst de Grote Jongens, en dan pas de Grote Meute.
    Reden te meer, om zelf te beleggen!
    Groet, John.

  10. [verwijderd] 1 juni 2003 14:15
    Beste John,
    Ja, die banken. Ik hoor die Rabo-knakker nog zeggen dat een belegging in Versatel een grapje is. Op dat punt heb ik veel meer baat gehad bij de informatie van de professionals op dit forum. Als het aan de bank had gelegen, was mijn belegde vermogen nu gehalveerd. Door afwijkend te handelen is het verdubbeld. Mijn vermoeden blijft dat banken en andere institutionelen vanaf € 1,00 weer mee gaan doen. De grote meute mag van zijn bank meedoen vanaf € 1,50 - € 1,75. Ondertussen hangt de kleine meute, waar ik mijzelf maar even toe reken, achterover en geniet. Wat een heerlijk aandeel.
    Vriendelijke groet,
    J99
  11. [verwijderd] 2 juni 2003 15:21
    Beste J99,

    bedankt voor de felicitaties. Ondertussen Tulip al weer verkocht en Versatel voor teruggekocht. Heb ondertussen al 10% winst op mijn totale inzet, mits Versatel op op 0.97 blijft staan.

    Ook ik heb nog een poosje Sopheon gehad, maar had toen het geduld niet en met een klein beetje winst verkocht en weer gauw terug naar de veilige haven. Dit doe ik wel vaker, onderandere Corus, Ahold enz. Maar telkens met een beetje winst verkopen en terugkomen in Versatel. En het bevalt me uitstekend!

    VG Henri.

    PS: Het gaat goed met Versatel.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.