Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

7,5% rente bij DSB Bank

73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adijke 26 december 2007 20:22
    Wat vinden jullie hiervan?

    www.dsbbank.nl/sparen/achtergesteld-d...

    Het gaat wel om een achtergestelde obligatie. Je geld is niet gegarandeerd op basis van de Nederlandse Garantieregeling en bij een faillisement sta je achteraan de rij met schuldeisers.

    Maar in mijn ogen is de vergoeding die je voor dit kleine risico ontvangt toch zeer behoorlijk!!

    5 jaar vast: 7,0%
    10 jaar vast: 7,5%

    Aandelen brengen gemiddeld (op lange termijn) 8% per jaar op tegen een veel groter risico. Hier kun je 7,5% per jaar vangen, tegen een veel beperkter risico toch?
  2. [verwijderd] 26 december 2007 20:57
    vraag je eens af waarom ze achtergestelde leningen zoeken ? Juist, omdat ze het anders niet redden qua aanwas van liquiditeit. Risico is dus niet alleen fors, je bent ook nog eens een debikel als je met DSB in zee gaat.
    Je kunt beter achtergestelde obligaties in een junk fonds kopen lijkt me
  3. [verwijderd] 26 december 2007 21:50
    Ik vraag me ook af wat het risico zou zijn bij een dergelijk product. Kan mij niet voorstellen dat de DSB Bank binnen 5 of 10 jaar op de fles zou gaan.

    Wat mij wel opvalt is dat je de rente op je eigen bank- of girorekening krijgt bijgeschreven.
    Het betreft elk jaar dus een enkelvoudige rente (a 7,5%) van je inlegbedrag.
  4. [verwijderd] 26 december 2007 21:54
    quote:

    the ExchangeMen® schreef:

    Ik vraag me ook af wat het risico zou zijn bij een dergelijk product. Kan mij niet voorstellen dat de DSB Bank binnen 5 of 10 jaar op de fles zou gaan.

    Wat mij wel opvalt is dat je de rente op je eigen bank- of girorekening krijgt bijgeschreven.
    Het betreft elk jaar dus een enkelvoudige rente (a 7,5%) van je inlegbedrag.
    DSB-bank wordt wel genoemd als mogelijke kandidaat om in het gat te springen dat ABNAmro heeft achtergelaten. Ik geloof niet dat er veel risico aan vastzit. Zit Gerrit Zalm er niet bij?
    Wel heb ik horen verluiden dat ook zij in de subprime-leningen zijn getuind.

  5. [verwijderd] 26 december 2007 22:01
    Ik zie zojuist dat je bij de Credit Europe Bank (www.crediteurope.nl) een deposito kunt afsluiten tegen 5,4% per jaar (5 jaar vast), maar dan wel onder het depositogarantiestelsel. Lijkt me niet de moeite een dergelijk risico aan te gaan voor een marginaal verschil van 1,6% (p/jaar).

  6. Adijke 26 december 2007 23:39
    Weten jullie momenteel een aantal andere achtergestelde obligatieleningen waarop je kunt inschrijven, en zo ja wat wordt daar voor rentepercentage aangeboden?

    Het zal best wat minder kunnen gaan met de DSB Bank, maar zouden ze echt binnen 5 jaar failliet gaan? Alles kan natuurlijk, maar die kans lijkt me niet bijster groot.

    En uiteindelijk kun je alleen in geval van faillisement je geld mislopen lijkt me.

    Maar helemaal goed voelt het nou ook weer niet..
  7. [verwijderd] 27 december 2007 11:32
    Onze oud minister Gerrit Zalm zit toch bij de DSB, dat is toch die bank van Dick Scheringa die het schaatsen sponsert ? De grootbankenbanken geven op 10-jaars deposito's de helft. ABN AMRO geeft op 10 jaar 3,7% en op 5 jaar 3,6%.
    Bij de kleinjes zoals ASN Bank loopt het op tot 4,5%.
    Omdat het bij DSB buiten de garantieregeling van De Nederlandsche Bank valt, hoeven ze daar kennelijk geen reserves voor aan te houden. Je krijgt dus wel maximaal profijt tegenover maximaal risico.
  8. J.Me 27 december 2007 13:11
    quote:

    fintech schreef:

    Je krijgt dus wel maximaal profijt tegenover maximaal risico.
    Een kanttekening die hierbij gemaakt mag worden, is dat DSB-Bank dit achtergestelde deposito al zeker 2 à 3 jaar geleden aanbood met dezelfde rentevergoeding. Ze zijn dus niet meegegaan met de recente renteverhogingen bij andere banken en naar verhouding dus onaantrekkelijker geworden.

    Overigens, AK Bank levert op eenjarige en vijfjarige deposito's ook 4,75% rente op jaarbasis. Dit deposito is inclusief beschermingsregeling van DNB.
  9. [verwijderd] 27 december 2007 17:01
    Voor een daytrader is het zeker mogelijk per dag (dat getrade wordt) een rendement te maken van 8% op het INGEZETTE vermogen.

    Temmie heeft een tijdje terug al eens geschreven dat als je als trader GEEN 8% (gemiddeld) per trade weet te maken je op moet houden met traden.

    We hebben het dan over opties en futures.
  10. [verwijderd] 27 december 2007 19:36
    Hoi Hermi,

    8% per dag kan natuurlijk gewoon, of je kunt ook zeggen: ik wil eur 150 per dag verdienen.

    het enige probleem is dat je supergoed moet zijn, want je moet iedere dag meerdere beslissingen nemen, die ook nog eens allemaal goed zijn om met daytraden op 8% uit te komen. daar wringt de schoen, we zijn maar simpele mensen (de meesten dan). uiteraard heb je wel eens geluk dat je 7-8 keer achtger elkaar een winner hebt, maar vaak heb je ook 'stront aan de vingers'.

    wat voor mij goed heeft gewerkt de laatste tijd is de richting bepalen en dan er vol in gaan en gewoon laten lopen. wel constant op je metertjes kijken of alles wel goed gaat.

    1 trade van enkele dagen tot enkele weken kan dan triple-digit % winst geven.

    hoe gaat het met je TA boek?
  11. [verwijderd] 27 december 2007 19:44
    hermione, als je werkelijk in staat bent iedere dag 8% te pakken op een trade, dan zou je wel gek zijn om niet die 8% op 8% te pakken, want je bent dan namelijk in no-time binnen. Je zou een onwaarschijnlijk fortuin opbouwen door simpelweg die 8% bij je tradebedrag op te tellen en de volgende dag hetzelfde trucje te herhalen. Zelfs door met slechts EUR 1000,- te beginnen, zou dat bedrag zo onwaarschijnlijk groot worden, dat het gewoon onzin is dat iemand dat zou redden.

    Zelfs als je dat niet zou doen, meer ieder dag eenzelfde tradebedrag zou gebruiken en iedere dag op basis daarvan 8% zou pakken, dan zou je ook binnen relatief korte tijd een vermogen opbouwen dat vrijwel onvoorstelbaar is.

    Dat is geen onzin die ik verkoop, dat is simpelweg doorrekenen. Dat doorreken levert de conclusie "onzin" op.
73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.