Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Franse aandelen« Terug naar discussie overzicht

Atos

390 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Freveltje 14 november 2024 17:01
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 14 november 2024 14:51:

    [...]

    Ik lees (nadat ik 20.000 claims kocht voor maar liefst 360 euro);

    The Rights Issue will be open to the public in France only.

    “Als ze hun claims gebruiken”, aan de koers te zien wil niemand dat. Het is een interessante casus.
    kun jij straks meer dan 11 miljoen stuks mee kopen, hou wel 40k beschikbaar dan he
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 14 november 2024 20:02
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 juli 2024 10:57:

    Het ziet er naar uit dat Atos toch interessant is dankzij de voorgenomen claimemissie.

    Koers is nu slechts 88 cent.
    Ridder was op 0,88 al enthousiast, dan is de nu geboden instapprijs van 0,0037 een absoluut koopje :-) Een discount van 99,5% !
  3. forum rang 8 Leefloon 15 november 2024 05:37
    quote:

    devil80 schreef op 14 november 2024 16:25:

    het prospectus.
    The information contained herein is exclusively intended for (i) persons resident of and physically present in France and (ii) persons resident of and physically present in other Member States of the European Union ... and being qualified investors within the meaning of the Regulation (EU) 2017/1129 ...

    gekwalificeerde beleggers”: personen of entiteiten die worden genoemd in afdeling I, punten 1 tot en met 4, van bijlage II bij Richtlijn 2014/65/EU, en personen of entiteiten die op verzoek als professionele cliënten worden behandeld in overeenstemming met afdeling II van die bijlage, of die als in aanmerking komende tegenpartijen in de zin van artikel 30 van Richtlijn 2014/65/EU worden erkend, tenzij ...

    "afdeling I, punten 1 tot en met 4, van bijlage II bij Richtlijn 2014/65/EU":

    kredietinstellingen;
    beleggingsondernemingen;
    andere vergunninghoudende of gereglementeerde financiële instellingen;
    verzekeringsondernemingen;
    instellingen voor collectieve belegging en de beheermaatschappijen daarvan;
    pensioenfondsen en de beheermaatschappijen daarvan;
    handelaren in grondstoffen en grondstoffenderivaten;
    plaatselijke ondernemingen;
    andere institutionele beleggers.

    Grote ondernemingen die op individueel niveau aan twee van de onderstaande omvangvereisten voldoen:
    balanstotaal: 20 000 000 EUR;
    netto-omzet: 40 000 000 EUR;
    eigen vermogen: 2 000 000 EUR;

    Nationale en regionale overheden, met inbegrip van overheidsorganen die op nationaal of regionaal niveau de overheidsschuld beheren, centrale banken, internationale en supranationale instellingen zoals de Wereldbank, het IMF, de ECB, de EIB en andere vergelijkbare internationale organisaties.

    Andere institutionele beleggers wier belangrijkste activiteit bestaat uit het beleggen in financiële instrumenten, inclusief instanties die zich bezighouden met de omwisseling van vermogen in effecten of andere financiële transacties.
  4. forum rang 8 Leefloon 15 november 2024 05:45
    quote:

    Leefloon schreef op 15 november 2024 05:37:

    personen of entiteiten die op verzoek als professionele cliënten worden behandeld in overeenstemming met afdeling II van die bijlage
    Ook aan andere dan de in deel I vermelde cliënten — onder meer overheidsinstellingen, lokale overheden, gemeenten en particuliere individuele beleggers — kan worden toegestaan afstand te doen van een deel van de bescherming die hun door de gedragsregels wordt geboden.

    Het moet beleggingsondernemingen derhalve toegestaan zijn bovengenoemde cliënten als professionele cliënt te behandelen, mits aan de onderstaande toepasselijke criteria is voldaan en de hieronder beschreven procedure wordt gevolgd. Er mag evenwel niet worden aangenomen dat de marktkennis en -ervaring van deze cliënten vergelijkbaar is met die van de in deel I genoemde categorieën professionele cliënten.

    Er kan slechts op geldige wijze van de door de gedragsregels geboden bescherming afstand worden gedaan indien een door de beleggingsonderneming verrichte adequate beoordeling van de deskundigheid, ervaring en kennis van de cliënt in het licht van de aard van de beoogde transacties of diensten redelijke zekerheid oplevert dat de cliënt in staat is zelf zijn beleggingsbeslissingen te nemen en de daaraan verbonden risico’s in te schatten.

    De toetsing van de geschiktheid van managers en bestuurders van entiteiten waaraan uit hoofde van richtlijnen op financieel gebied vergunning is verleend, kan als voorbeeld dienen voor de beoordeling van de deskundigheid en kennis. Bij kleine entiteiten moet de persoon die aan bovengenoemde beoordeling wordt onderworpen, de persoon zijn die gemachtigd is om transacties voor rekening van de entiteit te verrichten.

    In het kader van bovengenoemde beoordeling moet blijken dat ten minste aan twee van de volgende criteria is voldaan:

    tijdens de voorafgaande vier kwartalen heeft de cliënt op de desbetreffende markt per kwartaal gemiddeld 10 transacties van significante omvang verricht;

    de omvang van de portefeuille financiële instrumenten van de cliënt, die zowel deposito’s in contanten als financiële instrumenten omvat, is groter dan 500 000 EUR;

    de cliënt is gedurende ten minste een jaar werkzaam of werkzaam geweest in de financiële sector, waar hij een beroepsbezigheid uitoefent of heeft uitgeoefend waarbij kennis van de beoogde transacties of diensten vereist is of was.


    ... en ...

    Die cliënten kunnen slechts van de bescherming door de toepassing van de gedragsregels afstand doen mits de volgende procedure wordt gevolgd:

    zij moeten de beleggingsonderneming schriftelijk laten weten dat zij als professionele cliënt wensen te worden behandeld, hetzij in het algemeen, hetzij met betrekking tot een specifieke beleggingsdienst of transactie, dan wel een categorie transacties of producten;

    de beleggingsonderneming moet hen aan de hand van een duidelijke schriftelijke waarschuwing in kennis stellen van de bescherming en beleggerscompensatierechten die zij kunnen verliezen;

    zij moeten in een document dat los staat van de overeenkomst schriftelijk bevestigen dat zij zich bewust zijn van de gevolgen die aan het verlies van deze bescherming verbonden zijn.

    Voordat een beleggingsonderneming een verzoek om afstand te doen van de toepassing van de gedragsregels mag inwilligen, is zij gehouden alle redelijke maatregelen te nemen om zich ervan te vergewissen dat een cliënt die om behandeling als professionele cliënt verzoekt, aan de in deel II.1, gestelde toepasselijke voorwaarden voldoet.

    Het is echter niet de bedoeling dat de betrekkingen tussen beleggingsondernemingen en cliënten die reeds uit hoofde van soortgelijke parameters en procedures als die welke hierboven zijn beschreven als professioneel zijn aangemerkt, worden beïnvloed door eventuele nieuwe voorschriften die uit hoofde van deze bijlage worden vastgesteld.

    De beleggingsondernemingen moeten passende, op schrift gestelde interne gedragsregels en procedures toepassen om cliënten in categorieën onder te brengen. Het is de verantwoordelijkheid van de professionele cliënten om de beleggingsonderneming in kennis te stellen van elke wijziging die van invloed kan zijn op hun huidige categorie-indeling. Indien de beleggingsonderneming evenwel tot de bevinding komt dat de cliënt niet langer voldoet aan de initiële voorwaarden op grond waarvan hij voor behandeling als professionele cliënt in aanmerking kwam, dan moet zij passende actie ondernemen.
  5. forum rang 8 Leefloon 15 november 2024 05:58
    quote:

    Leefloon schreef op 15 november 2024 05:45:

    zij moeten de beleggingsonderneming schriftelijk laten weten dat zij als professionele cliënt wensen te worden behandeld, hetzij in het algemeen, hetzij met betrekking tot een specifieke beleggingsdienst of transactie, dan wel een categorie transacties of producten
    Kortom, versimpeld weergegeven: alleen voor Frankrijk, voor professionals binnen o.a. de lage landen, en op (te honoreren) schriftelijk verzoek voor "grote" overige beleggers in de lage landen. Frankrijk en erkende pro's, om het eenvoudiger te stellen.
  6. forum rang 7 Ron Kerstens 15 november 2024 09:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 november 2024 16:17:

    [...]
    Deze zin is natuurlijk onjuist, want bij Saxo en de ABN kun je gewoon uitoefenen.
    Weet je dat 100% zeker ?? Bij ABN kan ik de rights niet aankopen en bij Saxo lijk ik ze niet uit te kunnen oefenen. Bij die laatste sta ik overigens geregistreerd als professioneel belegger. Straks maar eens bellen.
  7. Freveltje 15 november 2024 09:35
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 november 2024 09:11:

    [...]

    Weet je dat 100% zeker ?? Bij ABN kan ik de rights niet aankopen en bij Saxo lijk ik ze niet uit te kunnen oefenen. Bij die laatste sta ik overigens geregistreerd als professioneel belegger. Straks maar eens bellen.
    Bij DEGIRO nog nihil informatie
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 15 november 2024 10:24
    Saxo biedt inderdaad de mogelijkheid om te exercisen, deadline 20 nov 23.00 uur.

    Er worden dus 112 miljoen van die rights aangeboden op de markt die blijkens de koers niemand wil hebben. Die 112mln rights zouden moeten worden omgezet in 63 miljard aandelen. Bestaande aandeelhouders zijn hun geld kwijt maar kunnen dus meedoen, feitelijk hebben ze dan dezelfde startpositie als nieuwe instappers. Het is, zoals hier ook al opgemerkt, een Versatel achtig verhaal.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 november 2024 10:29
    Bartjens zegt:
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    De worst die Atos de aandeelhouders dus lijkt voor te houden is dat ze voor een relatief bescheiden investering van €233 mln een belang kunnen krijgen dat grofweg €1,5 mrd waard zou zijn.

    Het blijft een risico, natuurlijk. Atos is niet voor niks in de problemen gekomen. Het bedrijf heeft te veel overnames gedaan. Wie zegt dat het klaar is met de afwaarderingen? Maar de keuze tussen vrijwel zeker alles kwijt zijn of een ‘bescheiden’ gokje wagen op een mogelijk vette worst is niet ingewikkeld.

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1522222/het-...
  10. forum rang 7 Ron Kerstens 15 november 2024 10:53
    Dat stuk van Bartjens is van 2 juli en enigszins achterhaald door de realiteit. Het sommetje klopt in die zin wel dat de 63 miljard aandelen waarop je via de rights kan inschrijven een investering vergen van 233 miljoen. Aandeelhouders, oude en/of nieuwe, krijgen dan ca 25% van de tent in handen. De andere 75% zit bij de voormalige bondholders. Met een geschatte waarde van 6 miljard zou dat 25% belang dan 1,5 miljard waard zijn. Echter, de huidige realiteit is dus dat aandeelhouders die rights vrijwel gratis weggeven op de beurs en die dingen dus geen waarde blijken te hebben. Bij Saxo is er ook nog de mogelijkheid om zonder rights in te schrijven, overinschrijving noemen ze dat. Waarom je dat zou doen weet ik niet want die rights kosten dus niks. Maar goed, het is een leuke gok en ik doe mee. Het (oude ex right) aandeel zelf staat vandaag nb in de plus op 0,22. Onbegrijpelijk maar rond dit soort deep in the money emissies zie je vaak de meest vreemde koersen.
  11. forum rang 8 Leefloon 15 november 2024 13:25
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 november 2024 10:53:

    Echter, de huidige realiteit is dus dat aandeelhouders die rights vrijwel gratis weggeven op de beurs en die dingen dus geen waarde blijken te hebben.
    Een onjuiste voorstelling van zaken dat het bij de rechten zou liggen, door de onzinkoersen van het aandeel. De gecorrigeerde cum-claim slotkoers van de aandelen was € 0,00485287, dus toen ook geen miljardenwaardering voor precies diezelfde (oude) aandelen. Ook niet echt "deep in the money". Het zijn de aandelen die sindsdien "zomaar" met duizenden procenten zijn gestegen, zonder noemenswaardig nieuws.

    Laat iedereen hoe dan ook zelf de aandelenuitgifte en schuldsanering doorrekenen, zonder te lui van Bartjens huiswerk uit te gaan. Kan "strong buy" zijn , kan "afblijven" zijn, kan oninteressant "houden" worden. Maak je eigen huiswerk, om voor jezelf vast te stellen of het aan de koers van de aandelen en/of van de inschrijfrechten ligt. Er werd ook al gewezen op de ouderdom van het overgeschreven huiswerk van Bartjens. Eigen huiswerk maken kan zeer lucratief zijn, door iets te doen of te laten. Met gokken als alternatief voor huiswerk; kan ook.

    Overigens waren er laatst in België ná afronding van een aandelenuitgifte ook (relatief) hoge onzinkoersen, met bijna gratis inschrijfrechten en 50%+ koerswinst. Voor zolang als dat duurde, maar ook daarna duurde het nog lang totdat Atenor onder de uitgifteprijs van € 5 per nieuw aandeel zakte. Vastgoedontwikkeling met ooit "goedkoop" geleend geld, waarbij nu nog steeds dringend aan de solvabiliteit moet worden gewerkt. Het is geen garantie dat een dump van nieuwe aandelen de koers van de oude meteen corrigeert. Maar op de beurs is, qua koersvorming en marktwerking, Atos geen Atenor. De CAC Mid 60 versus de BEL Small.
  12. forum rang 7 Ron Kerstens 15 november 2024 13:59
    quote:

    Leefloon schreef op 15 november 2024 13:25:

    [...]
    Een onjuiste voorstelling van zaken dat het bij de rechten zou liggen, door de onzinkoersen van het aandeel. De gecorrigeerde cum-claim slotkoers van de aandelen was € 0,00485287, dus toen ook geen miljardenwaardering voor precies diezelfde (oude) aandelen. Ook niet echt "deep in the money". Het zijn de aandelen die sindsdien "zomaar" met duizenden procenten zijn gestegen, zonder noemenswaardig nieuws.

    Laat iedereen hoe dan ook zelf de aandelenuitgifte en schuldsanering doorrekenen, zonder te lui van Bartjens huiswerk uit te gaan. Kan "strong buy" zijn , kan "afblijven" zijn, kan oninteressant "houden" worden.
    Je schrijft onzin. Het aandeel stond op ca 70 cent voordat het ex claim ging. Het prospectus gaf toen aan : the theoretical value of one (1) Right is €0.6551, the theoretical ex-right price of the share is €0.0049.

    Het aandeel had dus op de ex dag in elkaar moeten klappen terwijl de rights op 0,65 hadden moeten noteren. Het omgekeerde is gebeurd, de aandelen staan op een flauwekulkoers van 0,25 en de rights op 0,012. De rights zijn dus gedumpt tegen elke prijs terwijl men de aandelen aanhoudt en zelfs aankoopt. Waarom ? Geen idee.

    Als buitenstaander kan je nu dus voor niks inschrijven op aandelen voor een prijs van 0,0037 ps. Zelf doorrekenen gaat je niet lukken, het prospectus is vuistdik en ondoorgrondelijk.

    De historische aandelenkoers van Atos is helaas bij de meeste koersaanbieders nu reeds gecorrigeerd waardoor je die zgn koerspiek van jou ziet.

    Bizarre is als je kooporders inlegt voor de rights dan krijg je die soms in 1 keer maar vaak in hele kleine brokken. Dus 10.000 kopen op 0,013 levert dan 100, 300, 80 enz op. Dit terwijl 100 rights dus om 1,80 euro gaat. Zou men denken dat het een verplichting is om die dingen te exercisen en wil men er dus kostte wat kostte vanaf ?
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 november 2024 15:01
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 november 2024 13:59:

    [...]
    Je schrijft onzin. Het aandeel stond op ca 70 cent voordat het ex claim ging. Het prospectus gaf toen aan : the theoretical value of one (1) Right is €0.6551, the theoretical ex-right price of the share is €0.0049.

    Het aandeel had dus op de ex dag in elkaar moeten klappen terwijl de rights op 0,65 hadden moeten noteren. Het omgekeerde is gebeurd, de aandelen staan op een flauwekulkoers van 0,25 en de rights op 0,012. De rights zijn dus gedumpt tegen elke prijs terwijl men de aandelen aanhoudt en zelfs aankoopt. Waarom ? Geen idee.

    Als buitenstaander kan je nu dus voor niks inschrijven op aandelen voor een prijs van 0,0037 ps. Zelf doorrekenen gaat je niet lukken, het prospectus is vuistdik en ondoorgrondelijk.

    De historische aandelenkoers van Atos is helaas bij de meeste koersaanbieders nu reeds gecorrigeerd waardoor je die zgn koerspiek van jou ziet.

    Bizarre is als je kooporders inlegt voor de rights dan krijg je die soms in 1 keer maar vaak in hele kleine brokken. Dus 10.000 kopen op 0,013 levert dan 100, 300, 80 enz op. Dit terwijl 100 rights dus om 1,80 euro gaat. Zou men denken dat het een verplichting is om die dingen te exercisen en wil men er dus kostte wat kostte vanaf ?
    Deze emissie van Atos is zonder meer de vreemdste die ik ooit heb meegemaakt.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 november 2024 15:29
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 november 2024 10:53:

    Dat stuk van Bartjens is van 2 juli en enigszins achterhaald door de realiteit. Het sommetje klopt in die zin wel dat de 63 miljard aandelen waarop je via de rights kan inschrijven een investering vergen van 233 miljoen. Aandeelhouders, oude en/of nieuwe, krijgen dan ca 25% van de tent in handen. De andere 75% zit bij de voormalige bondholders. Met een geschatte waarde van 6 miljard zou dat 25% belang dan 1,5 miljard waard zijn. Echter, de huidige realiteit is dus dat aandeelhouders die rights vrijwel gratis weggeven op de beurs en die dingen dus geen waarde blijken te hebben. Bij Saxo is er ook nog de mogelijkheid om zonder rights in te schrijven, overinschrijving noemen ze dat. Waarom je dat zou doen weet ik niet want die rights kosten dus niks. Maar goed, het is een leuke gok en ik doe mee. Het (oude ex right) aandeel zelf staat vandaag nb in de plus op 0,22. Onbegrijpelijk maar rond dit soort deep in the money emissies zie je vaak de meest vreemde koersen.
    Puur gebaseerd op de emissiekoers zou geheel Atos na de emissie dus ca 1 miljard waard zijn.
  15. forum rang 7 Ron Kerstens 15 november 2024 16:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 november 2024 15:29:

    [...]

    Puur gebaseerd op de emissiekoers zou geheel Atos na de emissie dus ca 1 miljard waard zijn.
    Correct. Ik begrijp dat jij deze saga al wat langer volgt, is 1 miljard na de schuldsanering een reeële waarde of moeten we Bartjens geloven dat de hele tent misschien wel 6 mlrd waard is ?
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 november 2024 16:52
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 november 2024 16:45:

    [...]
    Correct. Ik begrijp dat jij deze saga al wat langer volgt, is 1 miljard na de schuldsanering een reeële waarde of moeten we Bartjens geloven dat de hele tent misschien wel 6 mlrd waard is ?
    Ik neem aan dat Bartjens er verstand van heeft.
  17. Freveltje 15 november 2024 17:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 november 2024 15:29:

    [...]

    Puur gebaseerd op de emissiekoers zou geheel Atos na de emissie dus ca 1 miljard waard zijn.
    Wellicht gokken ze op falen van de emissie en stijgt de koers weer van de bestaande aandelen? Maar ja valt het bedrijf dan niet om....
  18. deKo 16 november 2024 12:32
    Bij de Rabobank zijn de Atos rights ook in te zetten, het duurde wel even voordat ze beschikbaar waren, naar een aantal keer bellen gelukt

    Dit is mijn eerste emissie en ben echt nog een amateur op het gebied van beleggen.
    De emissie is gegarendeerd, wil dat ook zeggen als de rechten inzet, dat dit ook wordt gerealiseerd?

    Daarnaast zit ik wat te rekenen en merk dat ik enigzins vast loop in mijn logica door ontwetenheid en gebrek aan ervaring.

    Ongeveer mijn bereking (afgerond voor het gemak)

    In bezit:
    Aandelen: 12.000 stuks a 0,21 = 2.520 euro (huidige waarde 15/11)

    Per 24 aandelen 13.497 aandeelrechten

    maximaal kun je er dus: 500 * 24 claims inzetten
    500 * 49,95 = 24.975 euro

    Nu wil ik geen 25 K. investeren
    Wat is handig om hierin te doen?

    Optie 1:
    Ik wil maximaal nog circa 2.000 euro investeren
    2000 / 49,95 = 40 (keer van 24 claims)

    40x 13.497 = circa 540.000 aandelen
    40 x 24 dekt 960 aandelen af.

    12.000 aandelen - 960 = 11.040 aandelen

    Is het dan niet slim om 10.000 aandelen te verkopen voor 0.21 = 2.100 euro
    en met die 2.100 nog een nieuwe 960 claim te doen?
    en daarmee op circa 1.080.000 aandelen uit te komen?

    Of is mijn logica onjuist?
    Het lijkt mij logisch om je ATOS rights te maximaliseren gezien de prijs van 0,0037 euroct/stuk?

    Weet niet of advies hier vragen mag, maar anderszijds vraag ik vooral hoe werkt dit mechaniek nou precies of zie ik zaken over het hoofd?

    Alvast bedankt.

390 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.