Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,768   +0,010   (+0,27%) Dagrange 3,748 - 3,794 406.925   Gem. (3M) 847,1K

BAM september 2024

526 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 16:59
    quote:

    Doemebest schreef op 20 september 2024 16:14:

    [...]De door jou gewaardeerde RT riep ruim 10 jaar geleden ook al dat de AEX door de 1000 zou gaan en ooit krijgt ook hij gelijk.


    Zeker, ook deze man heeft niet altijd gelijk. Dat heeft niemand.
    Geloof trouwens dat, dit al langer geleden is dan 10 jaar.
    En zoals ik aangaf, fundamentele analyse is (voor mij) veel belangrijker.
    TA is hooguit voor erbij. Maar er zonder kan ook prima.
    Heb alleen een hekel aan beleggers die de schuld van hun eigen falen aan anderen geven.
    Dat vind ik zielenpieten.
  2. Napi 20 september 2024 17:53
    quote:

    HenkdeV schreef op 20 september 2024 15:20:

    Alhoewel ik ook de voorkeur geef aan fundamentele analyse (kijk ook eens naar strategische analyse), heb ik meerdere keren geconstateerd, dat de analyse van RT op de AEX redelijk goed werkt.

    Diverse keren geconstateerd dat de steunniveaus die hij aangeeft hout snijden.

    Waarvan akte.
    Heeft me veel geld gekost, een combi van adviezen van RT en Sem van Berkel, een oude optiehandelaar. In dit geval ginghet om Getronics.
  3. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 17:58
    quote:

    Napi schreef op 20 september 2024 17:53:

    [...]

    Heeft me veel geld gekost, een combi van adviezen van RT en Sem van Berkel, een oude optiehandelaar. In dit geval ginghet om Getronics.
    Hoort ook bij beleggen, was trouwens ooit een aandeel waar goed geld mee te verdienen was.
  4. forum rang 6 bartbas 21 september 2024 00:46
    quote:

    Napi schreef op 20 september 2024 17:53:

    [...]

    Heeft me veel geld gekost, een combi van adviezen van RT en Sem van Berkel, een oude optiehandelaar. In dit geval ginghet om Getronics.
    Ik kan er ook over meepraten. Verdiende er ook aardig mee, met als gevolg dat de porties steeds groter werden. Hoogsyte koers was ik denk nog in het guldend tijdperk ongeveer 17 gulden. Mijn gak was toen dertien. Paar maanden later kocht ik ze mettien duizenden tegelijk voor een dubbeltje. Zette ze helaas te koop voor 32 cent. Op de dag dat dit gebeurde steeg de koers naar 64 cent. Niettemin een mooie winst. Maar per saldo ben ik er enkele tienduizenden guldens mee kwijtgeraakt. Ook op hagemeijer ben ik uiteindelijk flink de boot in gegaan, evenals Ceteco. Ceteco ging plotseling failliet. Geen analist die dat in de gaten had. Ook een belegging in Baan eindigde na leuke winsten in een dramatisch verlies. Maar ik ben het allemaal te boven gekomen. Bijzonder was een forse belegging in het landenfonds Maleisië. Van uit het buitenland mocht je geen aandelen meer verkopen op de beurs van dat land. Gevolg een koersdaling met ik meen 80 %. Pas na een jaar of vier werd het verbod opgeheven en werd ik halverwege een middag 64.000 gulden rijker. Ik kan nog meer van dit soort ervaringen vertellen. Veel downs en enkele ups. Maar niettemin nooit helemaal onder gegaan. Het zijn leerzame ervaringen, die wantrouwen tegen analisten adviezen voeden en de noodzakelijkheid van een goede spreiding onderstreepten.
  5. forum rang 6 bartbas 21 september 2024 00:49
    quote:

    Rob schreef op 20 september 2024 17:21:

    Mijn laatste 2 aankopen (3.534 en 3.558) verkocht vanmorgen 3.818
    Gefeliciteerd. Wanneer Bam de komende weken nog wat verder daalt kun je het misschien herhalen. Bam zal na de derde kwartaalcijfers in mijn verwachting een flinke sprong omhoog kunnen maken.
  6. forum rang 6 bartbas 21 september 2024 01:13
    quote:

    HenkdeV schreef op 20 september 2024 09:05:

    [...]

    De T.A. van Royce staat "open en bloot" op de IEX.
    Klein stukje daaruit tonen moet kunnen.
    Eigenlijk maar ik reclame voor de IEX.
    Dat doe ik niet met tegenzin trouwens.
    Je kunt er heel veel (gratis) informatie krijgen.

    Hoef het FD nu niet meer te lezen:-).
    Het fd kun je niet vergelijken met Iex. Fd geeft geen koersverwachtingen of aa n of verkoop adviezen, maar geeft achtergrondinfo en bedrijfsinformatie en analyses die vele malen dieper graven dan Iex doet. Is zeker geen blad voor daghandelaren, maar voor de serieuze belegger. Het is zelfs ook geen beursblad te noemen. Daarvoor is de scoop veel te breed. Schrijvers zijn redactieleden die uitermate diep gaan. Vaak worden artikelen door meerdere auteurs geschreven en het blad telt ook artikelen van Nederlandse en buitenlandse topeconomen. Ik geniet er iedere dag van. Kost ook wel wat. Ik heb een papieren krant met bijlage op zaterdag en de rest digitaal. Kost ruim 700 euro per jaar.
    Wat Iex doet is vooral nieuws verzamelen. De analyses van premium vindt ik voor die paar tientjes zeer de moeite waard. Dat neemt niet weg dat hun aanbevelingen evenals die van andere analisten er achteraf vaak naast zitten. Dat ondanks dat ze vaak wat terughoudender zijn dan de meeste analisten. Ik vind dat wat Iex te veel doodgezwegen wordt door de financiële pers. Saxo neemt trouwens nog wel eens een analyse over. Wil je gratis degelijke info op sociaal economisch gebied luister dan naar de radiozender BNR. Is evenals FD onderdeel van HAL.ze hebben ook een uitgebreide website waar je uitzendingen terug kunt luisteren. Vaak heel interessante gesprekken met CEO’s, die een mooi inkijkje geven in het bedrijf en toekomstige ontwikkelingen .
  7. forum rang 6 OnoMatopee 21 september 2024 07:01
    BAM rondt afbreken 129 oude hoogspanningsmasten en 1.100 kilometer geleiders in Groningen af na modernisering elektriciteitsnet

    BAM Infra Nederland heeft met het afbreken van de laatste hoogspanningsmast tussen Eemshaven en het hoogspanningsstation Vierverlaten het verwijderen van 129 hoogspanningsmasten en 1.100 kilometer oude 220 kV-geleiders afgerond. Aanleiding voor het verwijderen van de masten en geleiders op het 40 kilometer lange traject in opdracht van TenneT, is de realisatie van de nieuwe 380 kV-verbinding op hetzelfde traject waaraan BAM meebouwde. Tijdens de sloopwerkzaamheden van de oude 220 kV-verbinding lag de nadruk op het hergebruik van materialen. Nu alle masten verwijderd zijn, brengt BAM de percelen weer in oude of betere staat terug. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind van dit jaar klaar zijn.
    Nieuwe superstroomsnelweg

    Eerder droeg BAM drie jaar lang bij aan de bouw van de nieuwe 380 kV-elektriciteitsverbinding tussen Eemshaven en hoogspanningsstation Vierverlaten, die in de zomer van 2023 in gebruik is genomen. BAM legde de bouwwegen aan en verzorgde het hei- en betonwerk voor de mastfundaties. Met deze nieuwe ‘superstroomsnelweg’ kan TenneT veel meer elektriciteit vanaf Eemshaven het land in transporteren. Het afbreken van de oude 220 kV-verbinding, die bijna vijftig jaar dienstdeed, was hierdoor mogelijk. Met het verwijderen van de laatste mast is de veertig kilometer lange oude 220kV-verbinding volledig uit het landschap verdwenen.
    BAM rondt afbreken 129 oude hoogspanningsmasten en 1.100 kilometer geleiders in Groningen af na modernisering elektriciteitsnet
    Natte weersomstandigheden en slimme innovaties

    Tijdens de sloop van de oude hoogspanningsverbinding vormden natte weersomstandigheden een grote uitdaging, waardoor de traditionele aanpak met bouwwegen en rijplaten niet mogelijk was. Samen met TenneT ontwikkelde BAM daarom rupsdumpers, die de grond gelijkmatig belasten en schade aan de landbouwgrond voorkomen. Deze innovatieve machines, uitgerust met een liermachine om de wielen voor het verwijderen van de lijnen in de masten te hangen en weer te verwijderen, maakten het gebruik van bouwwegen overbodig. Daarnaast werd de tractortaxi geïntroduceerd, een tractor met brede banden en een cabine voor vier personen, om medewerkers efficiënt naar moeilijk bereikbare mastlocaties te vervoeren zonder schade aan het terrein.
    Recycling 300.000 m2 wegenbouwdoek

    In nauwe samenwerking zorgden BAM en TenneT ervoor dat materialen opnieuw werden gebruikt. 5.000 ton staal, 2.000 ton aluminium en 2.000 ton betonpuin zijn gerecycled. Het betonpuin, afkomstig van de funderingen van de hoogspanningsmasten en van het gesloopte trafostation EHH in Eemshaven, is ter plaatse gebroken en naar een betoncentrale in Stadskanaal gebracht. Daar wordt het toegepast in betonmortel, zo mogelijk voor het project Ter Apelkanaal. Daarnaast krijgt 300.000 m2 wegenbouwdoek, dat is gebruikt om vervuiling van het land te voorkomen, een tweede leven. Dit doek wordt verwerkt tot nieuwe producten zoals rijplaten, dankzij een innovatieve samenwerking met lokale bedrijven.
    Duurzame energietransitie

    Bijdragen aan de energietransitie, zoals het realiseren van de nieuwe 380 kV-verbinding en het afbreken van de oude hoogspanningsmasten met zoveel mogelijk hergebruik van vrijkomende materialen, geeft uitvoering aan de BAM strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie centrale thema’s zijn.

    Johan Brouwer, projectleider bij BAM Infra Nederland: ‘Als onderdeel van de grootschalige energietransitie in Nederland, werken we samen met TenneT aan het toekomstbestendig maken van de infrastructuur. Ondanks uitdagende omstandigheden, zoals het onvoorspelbare weer, bedachten we innovatieve oplossingen om ons werk op tijd, veilig en duurzaam af te ronden. Dit project laat zien hoe we met slimme technieken zoals de rupsdumpers en tractortaxi niet alleen efficiënt, maar ook met minimale impact voor de omgeving kunnen opereren.’

    Vooruitblik

    Nu alle hoogspanningslijnen zijn verwijderd, de masten en geleiders afgebroken, de mastfundaties weggehaald en de materialen afgevoerd, werkt BAM aan het in oude of betere staat brengen van de percelen inclusief het cultuurtechnisch herstel van de landbouwgrond. Ze onderhoudt nauw contact met de perceeleigenaren om ervoor te zorgen dat het land in optimale conditie wordt teruggegeven. Naar verwachting rondt zij dit tegen het einde van 2024 af.
  8. forum rang 8 HenkdeV 21 september 2024 07:53
    quote:

    bartbas schreef op 21 september 2024 01:13:

    [...]
    Het fd kun je niet vergelijken met Iex. Fd geeft geen koersverwachtingen of aa n of verkoop adviezen, maar geeft achtergrondinfo en bedrijfsinformatie en analyses die vele malen dieper graven dan Iex doet. Is zeker geen blad voor daghandelaren, maar voor de serieuze belegger. Het is zelfs ook geen beursblad te noemen. Daarvoor is de scoop veel te breed. Schrijvers zijn redactieleden die uitermate diep gaan. Vaak worden artikelen door meerdere auteurs geschreven en het blad telt ook artikelen van Nederlandse en buitenlandse topeconomen. Ik geniet er iedere dag van. Kost ook wel wat. Ik heb een papieren krant met bijlage op zaterdag en de rest digitaal. Kost ruim 700 euro per jaar.
    Wat Iex doet is vooral nieuws verzamelen. De analyses van premium vindt ik voor die paar tientjes zeer de moeite waard. Dat neemt niet weg dat hun aanbevelingen evenals die van andere analisten er achteraf vaak naast zitten. Dat ondanks dat ze vaak wat terughoudender zijn dan de meeste analisten. Ik vind dat wat Iex te veel doodgezwegen wordt door de financiële pers. Saxo neemt trouwens nog wel eens een analyse over. Wil je gratis degelijke info op sociaal economisch gebied luister dan naar de radiozender BNR. Is evenals FD onderdeel van HAL.ze hebben ook een uitgebreide website waar je uitzendingen terug kunt luisteren. Vaak heel interessante gesprekken met CEO’s, die een mooi inkijkje geven in het bedrijf en toekomstige ontwikkelingen .
    Inderdaad niet met elkaar te vergelijken.
    Ook niet doen dus.
  9. forum rang 6 Zwijnash 22 september 2024 07:42
    Around €600m in claims from BAM, the construction company, have yet to be assessed and resolved. The board is contesting the claims but it runs the risk of the Government having to step in with a further bailout.

    The Government has given the go-ahead this year to another €500m to fund the hospital.

    m.independent.ie/irish-news/another-d...
  10. forum rang 6 Zwijnash 22 september 2024 10:05
    quote:

    HenkdeV schreef op 22 september 2024 08:23:

    Gebed zonder einde, met een onzekere uitkomst.
    Aan alles komt een eind en van wat ik begrijp Ireland heeft geen poot om om op te staan .

    Mij vooruitziet is dat het nu een nieuwe golden tijd is voor bouwers, veel werk en hoeft werk niet aan te namen en ook nieuwe sort werkt met veel hoger waardering
  11. forum rang 8 HenkdeV 22 september 2024 10:23
    quote:

    Zwijnash schreef op 22 september 2024 10:05:

    [...]

    Aan alles komt een eind en van wat ik begrijp Ireland heeft geen poot om om op te staan .

    Mij vooruitziet is dat het nu een nieuwe golden tijd is voor bouwers, veel werk en hoeft werk niet aan te namen en ook nieuwe sort werkt met veel hoger waardering
    Dit verhaal blijft gewoon nog minstens twee jaar (of nog langer) boven het aandeel hangen.
    En dat gaat ten koste van bijvoorbeeld de K/W verhouding en dus de koers.
    Dat er veel werk is/aankomt voor bouwers is waar.
526 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.