Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,774   -0,024   (-0,63%) Dagrange 3,756 - 3,808 621.222   Gem. (3M) 968,5K

BAM juli 2024

1.507 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 bartbas 26 juli 2024 13:53
    quote:

    OnoMatopee schreef op 26 juli 2024 13:17:

    Flow zorgt met houten woningen voor lage onderhoudskosten
    Met Flow, het nieuwe woningconcept van BAM, worden kwalitatieve en betaalbare woningen afgeleverd die hout als basis hebben. Hout is volledig circulair en behoudt altijd een restwaarde. Een houten woning wordt bovendien eenvoudig en elektrisch verwarmd. Dit zorgt voor lage onderhoudskosten.

    De vooroordelen die bestaan over houten woningen zijn gebaseerd op de houten woningen die men van vroeger kent”, stelt Wout van der Waal, commercieel directeur van BAM Wonen voor de regio Zuid-West. ‘Toen werden onze woningen sowieso nog heel anders gebouwd. De constructie van onze Flow-woning en de details hierin zijn zorgvuldig uitgedacht en volledig toekomstbestendig. Ook de onderhoudskosten zijn beter beheersbaar dan voorheen. Sterker nog: door het plaatsen van slimme, elektrische verwarmingsinstallaties in de woningen vallen de onderhoudskosten van een houten woning per saldo lager uit. En dan heb je ook nog eens een woning met een zeer aangenaam woonklimaat, dat van duurzame en natuurlijke materialen is gebouwd.’

    Flow-woningen
    35 Flow-woningen voor de sociale huur in Zeeheldenbuurt Barendrecht.

    Toekomstbestendig bouwen
    BAM erkent duurzaamheid als een belangrijk maatschappelijk thema en zet met Flow via zorgvuldig geselecteerde materialen en processen de volgende stap naar toekomstbestendig bouwen. Duurzame, circulaire en gezonde woningen zijn het resultaat. ‘Onze nieuwste woningen bouwen wij van hout”, bevestigt Van der Waal. “Daarmee gebruiken wij de vruchten van de aarde in plaats van de aarde alleen maar verder uit te putten. Om stenen te bakken hebben we veel gas nodig. Cement maken vraagt om veel energie en grind vraagt om de inzet van veel machines. Door te bouwen met hout werken wij op emissieloze wijze. De bomen die we ervoor nodig hebben – en uiteraard altijd terugplanten na de kap – zorgen in hun natuurlijke omgeving voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bovendien slaat hout CO2 op en is zeer lang opnieuw te gebruiken. Als de woning ooit wordt gedemonteerd, kan het hout een nieuwe functie krijgen. Interessant voor woningcorporaties, want van een afschrijving in vijftig jaar is dus geen sprake. Een deel van de restwaarde van de woningen kan worden meegenomen in de berekeningen van het Meerjarenonderhoudsplan.’

    Lagere onderhoudskosten
    In veel delen van de wereld wordt al jaren-, soms zelfs eeuwenlang met hout gebouwd. ‘Ook in onze traditionele bouw zien we al veel gebruik van hout’, aldus Van der Waal. ‘Denk aan de dakspanten en dakplaten, de trap, binnenspouwbladen en kozijnen. Het casco van de Flow-woning is niet langer van beton, maar ook van hout. Daarmee stappen we over op een natuurlijker manier van bouwen. We produceren off-site in onze eigen fabriek, op circulaire wijze en onder geconditioneerde omstandigheden. Hierdoor is de kwaliteit altijd geborgd.’

    Wout van der Waal durft te stellen dat de onderhoudskosten voor een houten woning lager liggen dan voor een woning gebouwd van bakstenen en beton. “Het verschil zit ‘m in de installaties. Houten woningen hebben vanwege hun natuurlijke isolatiewaarden geen ingewikkelde of dure verwarmingsinstallaties nodig, zoals een cv-ketel of een warmtepomp. We verwarmen deze woningen met elektrische verwarmingselementen en dit kan lokaal per ruimte geregeld worden. Dat scheelt qua kosten behoorlijk in aanschaf en onderhoud. Ventilatie wordt geregeld via warmteterugwinning, waardoor je hier niet meer kosten aan kwijt bent dan in traditionele woningen. Wij houden het binnen Flow simpel. Hierdoor neemt het gebruiksgemak enorm toe en zijn de onderhoudskosten laag.’

    Afwerking
    Het hout waarmee de buitengevels van Flow-woningen worden afgewerkt, is thermisch gemodificeerd hout. “Dit hout blijft daardoor zijn kwaliteit behouden”, vertelt Van der Waal. ‘Zachthoutsoorten kunnen door middel van thermische modificatie van duurzaamheidsklasse 5 naar klasse 2 of zelfs 1 gaan. De verwerking van het hout aan de gevel kan op verschillende manieren en in diverse stijlen plaatsvinden. Aan een houten gevel hoeft in principe geen onderhoud te worden uitgevoerd; het zal op een natuurlijke manier zijn kleur behouden.’ Flow-woningen kunnen ook worden afgewerkt met minerale steenstrips, die in de plaats komen van bakstenen uit een gasgestookt productieproces. ‘Ook binnen die strips zijn diverse kleuren en stijlen mogelijk en je hebt er naderhand geen onderhoud van.” Binnenin de Flow-woning zijn houten onderdelen zichtbaar in het trappenhuis en op de overloop, als fraaie en karakteristieke, natuurlijke elementen.

    Veilig en comfortabel
    Van der Waal roemt het comfort en het gebruiksklimaat van houten woningen. “Je leeft echt anders in een houten woning. Hout geeft een natuurlijke warmte en een mooie, fijne sfeer. De akoestiek in een houten woning wordt als prettig ervaren. En voor gehorigheid of tocht hoef je echt niet bang te zijn tegenwoordig: de woningen zijn veel beter geïsoleerd dan vroeger en voldoen volledig aan de eisen van deze tijd. Ook de brandwerendheid van het materiaal is uitstekend in orde: door de afwerking die we toepassen en de afmetingen van het materiaal zijn onze woningen bijna tweemaal zo lang brandwerend dan de officiële eis. Met Flow dragen we bij aan een duurzame leefomgeving en aan een oplossing voor het nijpende woningtekort. Rondom Natura 2000-gebieden hebben traditionele bouwmethoden bijna geen kans; door te bouwen met hout ontstaan weer mogelijkheden. Bij BAM geloven wij dat bouwen met hout de toekomst heeft. En dat hoeft dus echt niet meer te kosten!”

    Alles weten over de voordelen en mogelijkheden van Flow? Bezoek dan onze website bamflow.nl.
    Dank voor het plaatsen ED. Kan heel wat veranderen in de bouwwereld en gunstig zijn voor Bam. Zal wel wat tijd nodig hebben voordat dit breed toegepast wordt. Ik stel met voor dat bam druk bezig is om woningcorporaties en ondere projectontwikkelaars te informeren over de mogelijkheden. Ongetwijfeld zullen er ook wat nadelen aan deze vorm van Bouw kleven, maar de voordelen en mogelijkheden lijken enorm.
  2. forum rang 6 bartbas 26 juli 2024 13:57
    quote:

    HenkdeV schreef op 26 juli 2024 12:19:

    [...]

    ABN/Oddo heeft er in hun afgegeven koersdoel voor BAM rekening mee gehouden.
    Daarin nemen zij ook het gedoe met het kinderziekenhuis mee.
    Hun koersdoel is daarom niet 6,50 euro maar 5,70 euro.
    Scheelt ongeveer 200 euro miljoen in waarde.
    Ja maar dat ik ook een greep in het duister. Het overgrote deel van merendeel van die 200 miljoen zal trouwens betrekking hebben op recente en nog lopende probleemprojecten.
  3. forum rang 4 JVDP 26 juli 2024 13:59
    quote:

    zaza schreef op 26 juli 2024 13:51:

    [...]

    Een voorbeeld wat mij als eerste te binnen schoot, zegt al genoeg. Je weet totaal niet of het het vergelijkbaar is met het onderzoek bij Bam International, maar toch druk je op reactieknop. Eerst eens onderzoek doen, voordat je maar wat roept.
    Hoe kan ik onderzoek doen als de Fiod ergens mee bezig is, ik weet alleen dat er iets onderzocht wordt en het fijne weet ik er niet van. We moeten gewoon afwachten wat er uit komt.
  4. forum rang 6 bartbas 26 juli 2024 14:00
    quote:

    JVDP schreef op 26 juli 2024 12:25:

    [...]

    Petrobras inderdaad (PETROleo BRASileiro). Kostte SBM destijds 320 mln euro, steekpenningen niet meegerekend.
    je vergelijkt appels met citroenen. Overigens wel een mooi voorbeeld hoe je met een simpele mail een discussei kunt entameren over een interessant onderwerp. Zonder mijn mail hadden we veel gemist vindtje ook niet? Hulde aan JP, voor de door hem verstrekte informatie.
  5. forum rang 4 JVDP 26 juli 2024 14:03
    quote:

    bartbas schreef op 26 juli 2024 14:00:

    [...]
    je vergelijkt appels met citroenen. Overigens wel een mooi voorbeeld hoe je met een simpele mail een discussei kunt entameren over een interessant onderwerp. Zonder mijn mail hadden we veel gemist vindtje ook niet? Hulde aan JP, voor de door hem verstrekte informatie.
    Dank ;-) en nu over tot de orde van de dag, BAM is weer stijgende!
  6. Brinkhorst 26 juli 2024 14:08
    Koers loopt alweer op. Verwacht weer snel richting €4,50.
    Zal ook blij zijn als de roeptoeters en angstzaaiers die zich hier afgelopen dagen hebben laten zien weer vertrekken. Op naar het volgende aandeel.
    Totaal onnodig geweest. Bam staat er goed voor en de nabije toekomst ziet er nog beter uit.
  7. forum rang 6 bartbas 26 juli 2024 14:09
    quote:

    HenkdeV schreef op 26 juli 2024 11:19:

    Volgens het CBS werden in mei 6858 bouwvergunningen verleend, tegen 3699 een jaar geleden. „Als deze trend wordt vastgehouden tot het einde van het jaar, kan het aantal afgegeven vergunningen oplopen tot 71.000, wat een groei van 30% ten opzichte van 2023 zou betekenen”, zegt Konijnendijk. 5 uur geleden
    het afgevenn van bouwvergunningen wil nog niet zeggen dat ze allemaal benut worden. In de praktijk is er vaak sprake van groter vertragingen bij de start en veel -tegenwoordig - overigens heel dure vergunningen in verband met de vele aspecten waar de aanvrager over moet rapporteren. OOk speelt een rol de capaciteit van aannemers. iedereen heeft werk genoeg. Nieuwe technieken kunnen wel een handje helpen.
    maar los van al die bedenkingen de trend is gunstig voor de bouwwereld.
  8. forum rang 6 bartbas 26 juli 2024 14:18
    quote:

    HenkdeV schreef op 26 juli 2024 12:09:

    [...]

    Meug.

    Verdiep je eens in het SBM Offshore verhaal.
    Hoeft niet Henk, heb ik destijds goed gevolgd. ER zijn tal van voorbeelden van enorme boetws voor bedrijven. Maar het gaat dan wel om grote zaken. Denk aan wat de Banken hebben moeten betalen voor hun traagheid en nalatigheid.in verband met hun controles op de herkomst van geld.
  9. forum rang 4 Tartessos 26 juli 2024 15:07
    Beleggen in BAM is op dit moment gedeeltelijk gokken. Koers is in korte tijd enorm gestegen tot de huidige koers.

    De fundamenten en strategische keuzes LIJKEN goed te zijn. De weg omhoog LIJKT ingezet.

    Er is ook een maar…..dat is inderdaad het FIOD VERHAAL. FIOD is een tijd geleden (circa 2 jaar) onderzoek gestart naar BAM Buitenlandse activiteiten. Na het afstoten van de buitenlandse activiteiten.

    Meestal is het niet voor niets wanneer de FIOD zich er tegenaan bemoeid. Het feit dat het al geruime tijd duurt en een soort radiostilte over dit onderwerp ontstaan is zegt mij dat er iets gaande is. Wat weet ik niet exact.

    Verder, BAM is (zeker) geen Heijmans.
    Hele andere culturen. Heijmans doet het al enige jaren goed.

    Kortom, het is best een gok om - met de huidige gestegen koers - te beleggen in BAM.

    Hoop dat de euforie stand houdt.
    Ik ben zeer voorzichtig.
  10. forum rang 4 Tartessos 26 juli 2024 15:12
    quote:

    HenkdeV schreef op 26 juli 2024 11:19:

    Volgens het CBS werden in mei 6858 bouwvergunningen verleend, tegen 3699 een jaar geleden. „Als deze trend wordt vastgehouden tot het einde van het jaar, kan het aantal afgegeven vergunningen oplopen tot 71.000, wat een groei van 30% ten opzichte van 2023 zou betekenen”, zegt Konijnendijk. 5 uur geleden
    Vergunningen verlenen is een, bezwaarschriften via Raad van State indienen is twee.

    Je ziet dat gemeenten “makkelijker” vergunningen verlenen in de hoop dat de omgeving het accepteert. Maar dat gebeurd zeker niet altijd.

    Een bouwvergunning verlenen betekent dus niet altijd een daadwerkelijke aanvang van bouw.
  11. Brinkhorst 26 juli 2024 15:12
    quote:

    Tartessos schreef op 26 juli 2024 15:07:

    Beleggen in BAM is op dit moment gedeeltelijk gokken. Koers is in korte tijd enorm gestegen tot de huidige koers.

    De fundamenten en strategische keuzes LIJKEN goed te zijn. De weg omhoog LIJKT ingezet.

    Er is ook een maar…..dat is inderdaad het FIOD VERHAAL. FIOD is een tijd geleden (circa 2 jaar) onderzoek gestart naar BAM Buitenlandse activiteiten. Na het afstoten van de buitenlandse activiteiten.

    Meestal is het niet voor niets wanneer de FIOD zich er tegenaan bemoeid. Het feit dat het al geruime tijd duurt en een soort radiostilte over dit onderwerp ontstaan is zegt mij dat er iets gaande is. Wat weet ik niet exact.

    Verder, BAM is (zeker) geen Heijmans.
    Hele andere culturen. Heijmans doet het al enige jaren goed.

    Kortom, het is best een gok om - met de huidige gestegen koers - te beleggen in BAM.

    Hoop dat de euforie stand houdt.
    Ik ben zeer voorzichtig.

    Ik vind dit een groot onzin verhaal. Maar dat is mijn mening.
    Dit is in een tijdsbestek van enkele uren ook de 2e keer dat exact hetzelfde post. Zou bijna denken dat het is om onrust en twijfel te zaaien.
  12. forum rang 6 OnoMatopee 26 juli 2024 15:54
    quote:

    Brinkhorst schreef op 26 juli 2024 15:12:

    [...]

    Ik vind dit een groot onzin verhaal. Maar dat is mijn mening.
    Dit is in een tijdsbestek van enkele uren ook de 2e keer dat exact hetzelfde post. Zou bijna denken dat het is om onrust en twijfel te zaaien.
    Tarte is regelmatig overenthousiast als hij de aandelen heeft. Aan de postings kun je inschatten of hij ze nog heeft. Heb mijn twijfels.
  13. forum rang 6 OnoMatopee 26 juli 2024 15:58
    quote:

    Tartessos schreef op 26 juli 2024 15:12:

    [...]

    Vergunningen verlenen is een, bezwaarschriften via Raad van State indienen is twee.

    Je ziet dat gemeenten “makkelijker” vergunningen verlenen in de hoop dat de omgeving het accepteert. Maar dat gebeurd zeker niet altijd.

    Een bouwvergunning verlenen betekent dus niet altijd een daadwerkelijke aanvang van bouw.
    Veel meer bouwvergunningen verleend in mei, ’Zeer positieve trend’
    author avatar
    PIETER VAN ERVEN DORENS

    Vandaag, 06:30in GELD

    AMSTERDAM - Het aantal verleende bouwvergunningen voor woningen lag in mei fors hoger dan vorig jaar. Het is al de vierde maand op rij dat de bouwvergunningen hoger uitkomen dan vorig jaar. „Dat is zeer positief om te zien”, vindt onderzoeker Thijs Konijnendijk van adviesbureau Capital Value.

    www.telegraaf.nl/financieel/191199383...
  14. forum rang 8 HenkdeV 26 juli 2024 16:24
    quote:

    maaslander schreef op 26 juli 2024 12:46:

    Volgens mij is dat heel Fiodgedoe iets dat iemand uit een hele grote duim heeft gezogen en waar men nu maar steeds over een boom aan het opzetten is die er helemaal niet is. Ja, men moet toch "iets" hebben om een koers af te breken!
    Even de halfjaarcijfers (beter) lezen maaslander.
    Daar wordt iets over dit gebeuren geschreven.
    En dat het eventueel zoiets als financiële gevolgen kan hebben.
  15. forum rang 8 HenkdeV 26 juli 2024 16:27
    quote:

    maaslander schreef op 26 juli 2024 12:59:

    [...]

    Wat is dan de reden dat na goede berichten van gisteren waar normaal gesproken een koers van omhoog gaat -zoals bij Heymans vandaag- bij Bam de koers omlaag gaat. Ik vind dit toch wel heel speciaal!
    De cijfers van H. zijn een stuk beter dan de cijfers van B.
    Maar wat nu nog niet is, kan zeker nog komen.
  16. forum rang 8 HenkdeV 26 juli 2024 16:39
    quote:

    bartbas schreef op 26 juli 2024 13:57:

    [...]
    Ja maar dat ik ook een greep in het duister. Het overgrote deel van merendeel van die 200 miljoen zal trouwens betrekking hebben op recente en nog lopende probleemprojecten.
    Dit schrijft beursblik:

    ABN kwam aanvankelijk uit op een koersdoel van 6,50 euro voor BAM, maar vanwege oude projecten die mogelijk nog tot de nodige verliezen kunnen leiden en een lopend onderzoek van de officier van justitie, dat kan eindigen in een boete, werd het koersdoel bepaald op 5,70 euro.

    Recente probleemprojecten worden niet genoemd. Waarvan akte.
  17. forum rang 8 HenkdeV 26 juli 2024 16:43
    quote:

    bartbas schreef op 26 juli 2024 14:00:

    [...]
    je vergelijkt appels met citroenen. Overigens wel een mooi voorbeeld hoe je met een simpele mail een discussei kunt entameren over een interessant onderwerp. Zonder mijn mail hadden we veel gemist vindtje ook niet? Hulde aan JP, voor de door hem verstrekte informatie.

    Dus je schrijft iets wat aan alle kanten rammelt om discussie te "entameren".
    Zo kun je recht praten wat krom is.
  18. forum rang 8 HenkdeV 26 juli 2024 16:45
    quote:

    bartbas schreef op 26 juli 2024 14:18:

    [...]
    Hoeft niet Henk, heb ik destijds goed gevolgd. ER zijn tal van voorbeelden van enorme boetws voor bedrijven. Maar het gaat dan wel om grote zaken. Denk aan wat de Banken hebben moeten betalen voor hun traagheid en nalatigheid.in verband met hun controles op de herkomst van geld.
    Laat dat nou echt over iets heel anders gaan.
    Wel kenmerkend dat je dit erbij haalt:-)).
1.507 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.