Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

BioPharma« Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.515 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 176 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 november 2017 09:58
    Morgen Sheriff,

    Bedankt voor je reactie. Ik deel je mening dat een overnamebod van 4000dkk bij (een te verwachten) 300mln usd royalty betaling in 2018 bijna niet uit te leggen is aan je aandeelhouders. Al weten we natuurlijk niet wat de nabije toekomst gaat brengen. Een cocktail van Een mooie techdeal, alsnog een versnelling in de sales, spoedige registratie van dara-vmp combo in frontline en aantoonbare werking van dara in solid zou er m.i. Al voor kunnen zorgen dat we op eigen kracht richting 1800-2000dkk gaan. En dan lijkt mij een premium van 50% wat aan de matige kant (volgens mij lag de gemiddelde biotech premium in 2016 op 65%; en ik zie Genmab niet als een "gemiddeld" biotech bedrijf)...maar 4000dkk is dan nog altijd een eind weg. Maar vooralsnog eerst maar eens zien of mijn aannames gaan uitkomen, en ook vertaald worden in koersstijging.

    Ik ben ook vooral erg benieuwd naar een eventuele nieuwe tech deal. En in het bijzonder met welke partij dit is. Mocht het met bijvoorbeeld Roche zijn, geeft dit misschien nog wel wat extra vuurwerk tijdens een overname(strijd). Toegegeven, dit is vooral mijn hoop en niet gebaseerd op kennis over eerdere overnames.

    Wat betreft blackrock; dit lijkt mij zeker een mooie ontwikkeling. Wel vraag ik mij af in hoeverre dit een directe en bewuste investering in het bedrijf Genmab is, of dat ze positie opbouwen omdat ze hun ETF's posities moeten dekken? Volgens mij zijn hun iShare ETF's een van de populairste etf producten en (nu er zelfs bij de kapper gesproken wordt over beleggen) hard groeiende producten voor vele (particuliere) beleggers. Dit is echter een aanname, en wellicht sla ik de plank mis. Iemand een idee of blackrock een aparte entiteit heeft voor ETF's en eigen investeringen?
    Overigens is dit bij Vanguard wel het geval...zij zitten, verdeeld over verschillende entiteiten, met een >5% aandeel in genmab. Aldus MorningstAr: investors.morningstar.com/ownership/s...

    Maar goed, we gaan het zien. een dikke overname nu zou feest zijn, maar nog wat langer wachten en dan cashen is ook prima. De basis is goed, en ik ben er van overtuigd dat we vroeg of laat rijkelijk beloond worden voor ons geduld.

  2. [verwijderd] 11 november 2017 11:58
    quote:

    GenMK schreef op 11 november 2017 00:26:

    Goeden avond allemaal,

    sinds al heel wat jaren (2011) ben ik belegd in Genmab, en volg ik dit forum bijna dagelijks. Dank ook aan met name Sheriff, Jeroen en Globalmacro voor de interessante reacties en perspectieven. Ook heb ik JM zijn blogs een tijd gevolgd, en ondanks dat hij wat optimistisch is geweest (vooral qua timing), verdiend hij m.i. Wat meer credits dan hoe er soms op het forum gesproken wordt - veel van wat hij voorspelde is tenslotte uitgekomen, zij het met enige vertraging. Dat gezegd hebbende, ben ik hier natuurlijk niet om JM te verdedigen, maar vooral omdat het mij leuk lijkt wat actiever deel te nemen in de discussies.

    Ik moet eerlijk bekennen dat deze periode een van de spannendste tot nu toe vind. Niet zozeer vanwege de daling (ook al zie ik, uiteraard, een opwaartse trend), maar vooral van de in mijn ogen te vele toevalligheden. Steeds meer begin ik te geloven in een op hande zijnde overname. Misschien deels ingegeven door hoop, maar ik zie zeker ook de parallellen met Actelion. tegelijkertijd geloof ik er stellig in dat hoe langer "we" niet overgenomen worden, hoe beter dit is voor "ons" als aandeelhouders. Kortom, gemengde gevoelens.

    @globalmacro - ik waardeer jouw inbreng enorm, en het mag ook wel eens gezegd worden dat jij al voorspelde dat er wel eens voor "20-30mln gemanipuleerd kon zijn met de cijfers", ver voor de "correctie" van Genmab.
    Wel vraag ik me af of je het 4000dkk overname target zou kunnen toelichten/onderbouwen. Ik zie dit zeker niet als een onrealistisch target op termijn, maar wel op basis van de huidige koers. Ook mis ik dan de connectie met de huidige "gemanipuleerde" koersdaling. Wellicht een domme vraag; maar als JnJ bereid is 4000dkk te betalen, is het dan wel nodig de koers te "manipuleren" tot het huidige niveau? Of verwacht je een overnamestrijd? Of zou zonder deze "manipulatie" de koers al te veel zijn opgelopen?

    Tot slot ben ik benieuwd of iemand van de oude rotten mij iets kan vertellen over "sponsored" onderzoeken. Wellicht een domme vraag; maar De solid cancer studies die, als ik mij niet vergis, betaald worden door Roche en BMS, heeft JnJ hierbij ook inzicht in de voortgang? Met andere woorden: kan het zijn dat JnJ al weet welke kant het op gaat, en vooruitlopend op de publicatie van deze resultaten nu een overname bod voorbereidt?

    Een prettig weekend gewenst!

    Hi GenM, dank voor je reactie.

    Ik deel je mening over JM, de man verdiend veel credits en ondanks dat sommige prognoses qua timing vaak niet helemaal kloppen, komen de meeste uiteindelijk wel uit (en dat al meerdere jaren achter elkaar, ook toen Genmab nog onder de 100 dkk stond).

    Wat betreft de cijfers van J&J, ik ben in op dit moment in dubio of J&J met opzet probeerde de Darzalex ontwikkeling minder goed te laten lijken dan dat die eigenlijk is, eerst neigde ik meer naar wel, ik kan nog steeds wel enkele redenen bedenken echter acht ik ze minder likely op dit moment. Waar ik echter wel redelijk zeker van ben is dat de "markt" lees de institutionals dit soort negatieve newsflow gebruiken om de koers te drukken om 1) goedkoop aandelen in te kunnen slaan en 2) de turbo's eruit te drukken zodat ze daar geen exposure op hebben. Dit gebeurde ook met de Carina resultaten, telkens zie je dat er bizarre volumes gedumpt worden om de prijs significant lager te zetten en dan weer langzaam te accumuleren. Dit zijn basic wall street praktijken.

    Wat betreft een eventuele overname.
    Ik geloof, op basis van 100den uren eigen research binnen de biotech sector de afgelopen jaren dat de Genmab situatie one of kind is en niet met ook maar iets anders te vergelijken is.
    Dit wordt gedreven door:
    1) ongekend en nog steeds significant ondergewaardeerd Darzalex potentieel (solid tumors, auto imuunziekte), backbone in MM gaat alleen al 20 Mia USD opleveren gedreven door de maintanance treatments die van 2 jaar naar 10 jaar zullen gaan.
    2) tweede driver is de technologie waarmee Genmab z'n moleculen selecteert, Genmab kan bijna oneindig veel panels van moleculen genereren en zodoende de outliers opsporen, deze outliers zijn soms wel 100x zo effectief als andere moleculen van dezelfde soort (Darzalex, CD3xCD20, AXL-ADC). Concurrenten van Genmab kunnen jaarlijks slechts enkele moleculen produceren en dienen dan te hopen dat ze effectief zijn. Dit alles zal pas over 10-15 jaar duidelijk worden, wanneer je een groot deel van de grootste medicijnen die er op dat moment in de wereld zijn zal kunnen herleiden naar de oorsprong: Genmab

    Een aantal grote spelers in big pharma die zijn op de hoogte van de twee bovengenoemde punten, dit maakt dat de Genmab situatie een is die met geen andere te vergelijken is omdat de waarde die de Genmab assest met zich meedragen ongekend / nog nooit eerder vertoond groot zijn.
    Genmab / JvdW weet dit als geen ander, hij weet dit ook over te brengen op andere (instituionals zoals Blackrock) en zorgt ervoor dat Genmab niet voor een prikkie zal worden overgenomen.
    Onlangs zei hij het ook nog in een artikel: je ziet bijna geen vijandige overnames in de biotech omdat dan de mensen na de overname weggaan, de mensen / de know how zijn ook in deze situatie essentieel, dit zijn ook "asset" die net zo belangrijk zijn als de technologieën zelf.
    Genmab vijhandig overnemen voor een lage prijs (2500 dkk) heeft dus geen zin dan stapt iedereen op.

    Ik zie twee mogelijke sitauties:
    1) er komt een overnamestrijd tussen sowieso J&J en waarschijnlijk in ieder geval Roche erbij (want Roche kent precies het potentieel dat Dara heeft en dat het de no.1 combo partner in oa NSCLC en adnere solid tumors gaat worden).
    2) tweede scenario: we worden wakker met een PR bericht dat Genmab in de range 3500 - 4500 dkk door J&J wordt overgenomen. J&J, Genmab en alle stakeholders happy op een dergelijk niveau en dan heeft J&J het fantastisch sterk gespeeld.

    Hoe kan J&J in godsnaam zo'n dikke premium uitleggen aan "the street"?
    Lees de Actelion briefing maar, deze professionals weten haarfijn hoe ze zoiets moeten doen.
    En gebaseerd op bovenstaande punten die Genmab de parel van de global biotech maken lijkt me dat niet zo'n moeilijke taak, met enkele simpele berekeningen van Darzalex in MM kun je al laten zien dat de peak sales eerder naar 20 mia gaat, als ze daar dan nog aan toevoegen dat ze early solid tumors data hebben gezien die baanbrekend is en dan de combinatie maken met de hit op hun EBIT als ze Genmab niet zouden overnemen dan ben je er wel denk ik (daarnaast zijn er nog tal van andere argumenten die ze kunnen opvoeren, die grotendeels te maken hebben met de baanbrekende gepatenteerde technologieën van Genmab)

    Wat denk je dat er gebeurd als J&J Genmab niet overneemt en iemand anders gaat er met de buit vandoor? 20% royalties op een drug die richting de 30 - 40 miljard per jaar kan gaan?
    Dit is J&J's worst nightmare en dit zal niet gebeuren.
    Deze situatie is met niets te vergelijken.

    Anyway dat is hoe ik het zie en m'n onderbuik gevoel geeft signalen dat er te veel vreemde dingen gebeuren de laatste tijd, ik denk dat het binnen enkele maanden gedaan is.

    We'll see!
  3. [verwijderd] 11 november 2017 13:02
    Welkom GenMK en dank ook Sheriff weer voor jouw toelichting. In aanvulling, als er al een bod zou komen -ik zit niet zo erg op dat scenario- dan is de trigger volgens mij als er een doorbraak is elders in de r&d portfolio, met blockbuster potentieel. Dan wordt het, gezien waarschijnlijk betere royalty/revenue verdeling tgv Genmab ( vergeleken met huidige Darzalex deal), interessanter voor JnJ en ook voor derden om Genmab over te nemen. Niet eerder, want nu gaat overgrote deel van revenues al naar JnJ. En let wel, een big cap moet een forse overnamepremie echt goed verantwoorden naar aandeelhouders. Ze wachten liever op een doorbraak (meer zekerheid) en betalen dan wellicht wat meer ( weet je overigens nooit helemaal want overnamepremie is flexibel). Meer zekerheid van een toekomstig fors groeiende cashflow, dat overtuigt aandeelhouders. Nu kan JnJ rustig wachten, met zekerheid van 80-87% van de inkomsten van de tot nu enige blockbuster van Genmab. En beursregels zijn erg streng, zomaar voorkennis hebben zonder te melden en daarop handelen, zoals hier af en toe gesuggereerd, kan JnJ en Genmab vergeten. De US autoriteiten kunnen dan meedogenloos zijn. Kost miljarden en reputatie. Nee, voor mij is duidelijk, in deze fase ontbreekt relevantie voor een overname. Dat kan bij toekomstige trigger (kan ook igv Darzalex andere toepassing dan kanker) veranderen.
  4. Genmob 11 november 2017 13:56
    Het blijft gissen, wat er gebeurd momenteel en wat er gaat gebeuren.
    Na meerdere weken van bijna continue heftige daling én de aankoop tot over de 5% van Blackrock (wat toch ondersteuned moet hebben gewerkt) is één van de grootste vragen voor mij: wat of wie maakt het mogelijk dat er zulke enorme hoeveelheden aan stukken worden verkocht?
    Is het de massa, oftewel breed gedragen? Bijna iedereen die in dit aandeel zit, ziet toch wel het midden en lange termijn potentieel? Op dit forum zowel als andere ieder geval wel.
    Of is het een gecoordineerde actie van 1 of meerdere partijen samen? Verdomd grote (tijd en geld) play if that’s the case....
    Can somebody do the sums on the turnover sinds de downfall?
    Misschien is het de combinatie: na het inzetten en continu fuellen van de play, volgt de herd....daggrafieken zien er ook vaak (bewust?) terrible uit, met bijvoorbeeld vele sluitingen op een (push naar) daglow en het vrijwel negeren van eerdere steun of keerpunten niveau’s.
    Sheriff: is de omzetting van de warrants deze week een gegeven?
  5. [verwijderd] 11 november 2017 14:13
    Bedankt voor je uitgebreide toelichting @globalmacro. De superieuriteit van de platformen is mij bekend, en de onderbouwing waarom klinkt voor mij ook logisch. Al heb ik zelf niet de kennis om dit te toetsen danwel te vergelijken met andere platformen.
    de 20 mrd peak sales kan ik wat moeilijker begrijpen. Als we aannemen dat de 60-65% van de key opinion leaders (volgens mij waren dat de cijfers van ASH2016) representatief is voor de mening van de behandelende artsen, en dus uiteindelijk 60/65% van de behandelingen een combi betreft waar Dara in wordt toegepast - dan zou de MM markt dus naar ±33mrd (vanaf 13mrd op dit moment?) moeten groeien. Wellicht wat kort door de bocht, omdat Dara wellicht een langere periode als maintenance therapie toegepast kan worden dan momenteel het geval is. Maar tegelijkertijd weten we ook nog niets over de SubQ prijsstelling, behalve dat deze waarschijnlijk lager komt te liggen dan de IV behandeling. Heb ik hierbij iets over het hoofd gezien?

    Tegelijkertijd kan ik Jeroen ook volgen en begrijpen dat er meer "bewijs" nodig is die de superieuriteit van de technologie valideert. Al kan ik mij ook voorstellen dat met name JnJ hier, dankzij dara en de 20 duobody contracten, al een goed beeld over heeft.
    Wat ik niet helemaal met je eens ben is dat JnJ rustig kan wachten omdat ze 80-87% van de inkomsten al ontvangen. de 12/20% voor genmab (en ook de paar procentjes die Halozyme heeft bedongen voor de subQ techn.) gaan rechtstreeks van de nettomarge af - en heeft daardoor naar mijn mening dus meer impact op hun resultaten. Het niet hoeven uitkeren van de royalties aan Genmab zou daardoor, naar mijn inschatting, hun eigen nettowinst (bij >3mrd+) op Dara met 50/60%+ laten stijgen.

    Hoe dan ook een boeiende tijd op dit moment. Ook leuk om de verschillende perspectieven te lezen. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden - al hoop ik uiteraard dat we een zonnig voorjaar krijgen, en @globalmacro kunnen complimenteren voor zijn inzicht en visie.

  6. [verwijderd] 12 november 2017 02:22
    Hi Irene, als ik me mist vergis kun je met een referntie en voor ~100eur per maand lid worden. Voor mij was dit destijds een te grote investering, maar als je Nieuw in biotech bent en een grotere investering in Genmab hebt is dit zeker de moeite waard - ik heb iig veel geleerd van zijn blogs, en kan zijn analyses zeker aanbevelen. Succes met je keuze..

    Groet
    MK
  7. sheriff Grover 12 november 2017 09:44
    @Globalmacro . je enthousiasme is ontwapenend ... maar wat ik al eerder zei laten we nou eerst maar eens de 8 miljard proberen te halen (dan zitten we al in 2023/24btw) wat dat betreft zit geheel op lijn met Jeroen . En over personeel weglopen klinkt allemaal heel romantisch maar voor geld is alles te koop , ik weet niet of je een werkgever hebt of zelfstandig bent maar geloof me als de nieuwe baas binnenkomt en die begint met je gaat vanaf vandaag het dubbele verdienen vertrekken er niet zoveel meer .Daarbij alle kennis van Darzalex ligt al bij Janssen en een boekhouder zullen ze ook wel kunnen vinden.

    Genmob , ik ben aan het werk gegaan voor je klant is koning tenslotte ;o) de laatste 19 handelsdagen 6.8 miljoen aandelen verhandeld een kleine 360 K per dag de 19 dagen daarvoor 3.2 miljoen dus gemiddeld 172K al met al een ruime verdubbeling. Hoe komen ze daar aan ? Daar komen wij gewone stervelingen niet achter ze kunnen bv short gaan voor 100 duizend stukken op een dag daar zakt de koers van en als dan iedereen in paniek raakt en ook begint te dumpen 150 duizend stukken terugkopen om einde dag per saldo 50 K stukken over te houden .

    warrants ja ik denk Dinsdag/woensdag maar het zou zomaar kunnen dat het meevalt ; de koers is ook voor de warrant houders met 20 % gezakt en dus minder aantrekkelijk om ze op dit moment te exercisen .
  8. [verwijderd] 12 november 2017 20:21
    quote:

    GenMK schreef op 11 november 2017 14:13:

    Bedankt voor je uitgebreide toelichting @globalmacro. De superieuriteit van de platformen is mij bekend, en de onderbouwing waarom klinkt voor mij ook logisch. Al heb ik zelf niet de kennis om dit te toetsen danwel te vergelijken met andere platformen.
    de 20 mrd peak sales kan ik wat moeilijker begrijpen. Als we aannemen dat de 60-65% van de key opinion leaders (volgens mij waren dat de cijfers van ASH2016) representatief is voor de mening van de behandelende artsen, en dus uiteindelijk 60/65% van de behandelingen een combi betreft waar Dara in wordt toegepast - dan zou de MM markt dus naar ±33mrd (vanaf 13mrd op dit moment?) moeten groeien. Wellicht wat kort door de bocht, omdat Dara wellicht een langere periode als maintenance therapie toegepast kan worden dan momenteel het geval is. Maar tegelijkertijd weten we ook nog niets over de SubQ prijsstelling, behalve dat deze waarschijnlijk lager komt te liggen dan de IV behandeling. Heb ik hierbij iets over het hoofd gezien?

    Tegelijkertijd kan ik Jeroen ook volgen en begrijpen dat er meer "bewijs" nodig is die de superieuriteit van de technologie valideert. Al kan ik mij ook voorstellen dat met name JnJ hier, dankzij dara en de 20 duobody contracten, al een goed beeld over heeft.
    Wat ik niet helemaal met je eens ben is dat JnJ rustig kan wachten omdat ze 80-87% van de inkomsten al ontvangen. de 12/20% voor genmab (en ook de paar procentjes die Halozyme heeft bedongen voor de subQ techn.) gaan rechtstreeks van de nettomarge af - en heeft daardoor naar mijn mening dus meer impact op hun resultaten. Het niet hoeven uitkeren van de royalties aan Genmab zou daardoor, naar mijn inschatting, hun eigen nettowinst (bij >3mrd+) op Dara met 50/60%+ laten stijgen.

    Hoe dan ook een boeiende tijd op dit moment. Ook leuk om de verschillende perspectieven te lezen. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden - al hoop ik uiteraard dat we een zonnig voorjaar krijgen, en @globalmacro kunnen complimenteren voor zijn inzicht en visie.

    20 bn peak sales in MM:
    Huidige DCF's houden rekening met slechts 24 maanden Darzalex per patient, in eerste lijns zal dit naar 5 tot 10 jaar gaan (2de lijns zit al op 50+ maanden). Huidige peak sales is 9-11 mrd, dus wanneer de duration van 2 jaar naar 5-10 jaar wordt aangepast in de modellen dan ben je er volgens mij al en heb je tevens nog genoeg ruimte voor evt prijsverlagingen ivm subq of het algemene te hoge prijzen thema in pharma.

    Dank voor je compliment, altijd leuk om te horen dat iemand het kan waarderen.
    Ik begrijp dat voor vele nogal onorthodox en on-Nederlands is om dit allemaal te verkondigen, dit kan ik ook echt enkel doen omdat de situatie er naar is, namelijk een hele bijzondere once in a lifetime situatie.
  9. [verwijderd] 12 november 2017 20:58
    quote:

    sheriff Grover schreef op 12 november 2017 09:44:

    @Globalmacro . je enthousiasme is ontwapenend ... maar wat ik al eerder zei laten we nou eerst maar eens de 8 miljard proberen te halen (dan zitten we al in 2023/24btw) wat dat betreft zit geheel op lijn met Jeroen . En over personeel weglopen klinkt allemaal heel romantisch maar voor geld is alles te koop , ik weet niet of je een werkgever hebt of zelfstandig bent maar geloof me als de nieuwe baas binnenkomt en die begint met je gaat vanaf vandaag het dubbele verdienen vertrekken er niet zoveel meer .Daarbij alle kennis van Darzalex ligt al bij Janssen en een boekhouder zullen ze ook wel kunnen vinden.

    Genmob , ik ben aan het werk gegaan voor je klant is koning tenslotte ;o) de laatste 19 handelsdagen 6.8 miljoen aandelen verhandeld een kleine 360 K per dag de 19 dagen daarvoor 3.2 miljoen dus gemiddeld 172K al met al een ruime verdubbeling. Hoe komen ze daar aan ? Daar komen wij gewone stervelingen niet achter ze kunnen bv short gaan voor 100 duizend stukken op een dag daar zakt de koers van en als dan iedereen in paniek raakt en ook begint te dumpen 150 duizend stukken terugkopen om einde dag per saldo 50 K stukken over te houden .

    warrants ja ik denk Dinsdag/woensdag maar het zou zomaar kunnen dat het meevalt ; de koers is ook voor de warrant houders met 20 % gezakt en dus minder aantrekkelijk om ze op dit moment te exercisen .
    Als je zelf de berekening maakt kom jij toch ook op compleet ander peak sales cijfers?
    Wanneer mensen 4 - 5 keer zo lang in leven blijven obv (Dara) maintance treatment dan stijgt de totale MM markt het dubbele / drievoudige van waar de analisten nu mee rekenen, Darzalex pakt daar het grootste gedeelte van. Deze dynamieken zitten allemaal nog niet in de DCF modellen, echter is het wel bekend dat Dara het leven van de patiënten in 2de lijns met 4-5 jaar verlengt en in eerste lijns met nog meer jaren. Do the math.
    Eerst zien dan geloven is wel een erg makkelijk antwoord, de hierboven genoemde datapunten zijn feiten. De enige onbekende variabelen hierin is of Darzalex de backbone binnen MM gaat worden, als je denkt van wel, dan is calculatie hierboven realistisch als je daar twijfels over hebt dan kan ik me voorstellen dat je een 20 bn peak sales in MM niet realistisch vindt.

    Wat betreft het weglopen van belangrijke personen bij Genmab bij een vijandige overname. Als Genmab wordt overgenomen zijn de belangrijkste mensen binnen Genmab voor de rest van hun leven financieel binnen en sommige zijn dat nu al. Als Genmab dan vijandig wordt overgenomen geloof ik dat een groot deel van deze mensen dan lekker wat anders gaat doen, er is nog meer dan geld in het leven. Je wilt je dag in dag uit goed voelen bij wat je doet, zeker in het geval wanneer er al sprake is van redelijke vorm van financiële vrijheid, dan ga je niet onder een baas werken waar je niet zoveel mee hebt.
    Dit is uiteraard subjectief en speculatie maar ik durf wel een wedje te leggen dat in een dergelijke situatie veel top mensen binnen Genmab 2 jaar na een vijandige overname het bedrijf hebben verlaten.

    Mooiste scenario voor alles en iedereen blijft een overname door J&J, we gaan het zien!
  10. sheriff Grover 13 november 2017 08:59
    @GlobalMacro , Morguh .. ja Blinde Maupie zei het al "eerst zien ...." En (alleen) bij je laatste regel sluit ik mij geheel aan !

    vrgr SG

    BTW : lees net op ons Deens zusterforum dat SHB het koersdoel heeft verlaagd van DKR 1524 naar DKR 1395 ivm zwakker marktaandeel in 2017 en verwachte mindere Darzalex sales in 18 & 19 .
  11. Genmob 13 november 2017 13:03
    Sheriff
    Zoals altijd bedankt en respect.
    Wat ik wat minder volg is je opmerking:
    “Daar komen wij gewone stervelingen niet achter ze kunnen bv short gaan voor 100 duizend stukken op een dag daar zakt de koers van en als dan iedereen in paniek raakt en ook begint te dumpen 150 duizend stukken terugkopen om einde dag per saldo 50 K stukken over te houden.”
    In een equilibrium tussen verkopers en kopers zou de reactie min of meer hetzelfde moeten zijn bij sterk dumpen en weer accumeleren. Enige wat hierbij kan veroorzaken dat het zo onevenwichtig naar beneden gaat zijn misschien heftige stop-losses die in de boeken liggen, maar het continue verloop naar beneden zonder veel technische steun doet ook dat niet vermoeden.
    Twijfels en frustratie bij iedereen zie ik, met veel giswerk.
    In die categorie dan nog maar één: hoe groot is de kans dat je van een nieuw blogbuster medicijn een jaar geleden precies kunt inschatten (met alle marktintroducties, approvals etc.) dat de sales een jaar later precies op 1,2 miljard dollar uitkomt? Alleen de omvang van het bedrag en de vele factoren die daarbij een rol spelen, moet de margin of error toch behoorlijk groot maken? Pure wetenschap of puur geluk?..... of misschien toch ook een beetje een kwestie van “management” door JnJ en Genmab?
  12. sheriff Grover 13 november 2017 13:49
    Genmob , aandelen vallen normaal gesproken harder dan dat ze stijgen ,en ik schat als je dat spelletje goed beheerst daar wel voordeel uit te halen is maar nogmaals geen enkel bewijs dat dat nu zo gegaan is of gaat .

    Over omzetten die worden dmv gesprekken met KOL 's geschat die weten hoeveel patienten er zijn en welke in aanmerking komen .
3.515 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 176 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.