Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Celyad BRU:CYAD.BL, BE0974260896

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,651   +0,001   (+0,15%) Dagrange 0,651 - 0,680 13.925   Gem. (3M) 70,4K

CELYAD 2017 Nieuws

643 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Macron 24 mei 2017 17:53
    Ik heb ze, zoals voorspeld, aangekocht op 35,12 en met wat geluk geprofiteerd van de dip naar 32 (32,36 voor mij). Dus nu een serieuze lading binnen aan een mooie prijs. In de buurt van 40,50 ligt een zware weerstand. Daarachter schijnt pas echt de zon. Ik vrees dat ze, zonder C-Cure nieuws daar niet doorheen geraken.
  2. [verwijderd] 9 juni 2017 13:00
    Wild 'gerucht' op franse forum.

    Het quota werd niet gehaald voor het bijeenroepen van een bijzondere algemene vergadering voor aandeelhouders.

    Deze AV werd redelijk last minute bijeen geroepen om een de mogelijkheid goed te keuren om kapitaal op korte tijd te verhogen tegen overname bod.

    Aangezien er te weinig aandeelhouders komen opdagen kan het zijn dat er bepaalde aandeelhouders wel open staan voor overnamebod.

    Dit is enorm speculatief, maar wou dit toch even meedelen.
  3. Macron 13 juni 2017 16:28
    Weerstand van 40.5 ligt (in principe) achter ons. Heb bijgekocht aan 40.6 deze morgen. Van een weerstand op 42.5 (zoals Bolero aangeeft) zie ik in mijn grafiek niets, maar van half maart tot eind april heeft de koers daar geschommeld. Ik verwacht weerstand rond 46.5 tot 47. Toch zal ik eerder al wat winst nemen als de koers blijft hangen. Beter een beetje minder winst, dan een te hoog risico.
  4. lorcu 19 juni 2017 08:18
    Celyad reports promising early results at first dose level of the solid arm of the THINK trial
    Two metastatic colorectal cancer patients reported as Stable Disease at 3-month follow-up
    No toxicity signals reported up to now
    Mont-Saint-Guibert, Belgium - Celyad (Euronext Brussels and Paris, and NASDAQ: CYAD), a leader in the discovery and development of engineered CAR-T cell therapies, today announces promising early clinical results at the 3-month follow-up of the first dose-level in the solid tumor arm of the THINK trial (THerapeutic Immunotherapy with CAR-T NKR-2).
  5. [verwijderd] 19 juni 2017 18:12
    Het Belgische biotechbedrijf Celyad is er met een experimentele kankerbehandeling in geslaagd de progressie van de ziekte te stoppen bij twee patiënten met dikkedarmkanker voor wie alle hoop was opgegeven.
    Advertentie



    RECENT ADVIES
    Celyad kopen of verkopen?
    Bekijk hier het advies op belegger.be
    ‘Een eerste overwinning’, reageert het beurshuis KBC Securities. Andere beurshuizen reageren nog enthousiaster. Petercam verhoogt het koersdoel van Celyad
    CYAD 0,75%
    met 65 procent tot 68 euro. Analisten van het Amerikaanse Bryan Garnier en het Franse Potzamparc verdubbelen hun koersdoelen zelfs tot respectievelijk 51 en 73 euro. Aan die laatste koers zou het bedrijf bijna 700 miljoen euro waard zijn.
    En dat allemaal op basis van twee uitgeprocedeerde kankerpatiënten die drie maanden na de behandeling door Celyad nog steeds in leven zijn. De groei van de tumoren werd gestopt, zonder aanzienlijke neveneffecten. Bij een patiënt met pancreaskanker – de kankervorm die het moeilijkst te bestrijden is – waren de resultaten evenwel minder. De tumorgroei vertraagde, maar werd niet gestopt.
    De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar we zijn er nog niet.
    CELYAD
    ‘De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar we zijn er nog niet’, klinkt het bij Celyad. De ambitie is namelijk niet enkel de ziekte onder controle te houden, maar die te genezen of op zijn minst tumoren te laten krimpen. Aangezien de patiënten met een lage dosis behandeld werden, is er hoop dat dit mogelijk is. De komende weken en maanden worden de patiënten verder opgevolgd en krijgen andere patiënten met verschillende kankervormen (borst-, dikkedarm-, pancreas-, eierstok- en blaaskanker) tot tien keer hogere dosissen ingespoten.
    Camouflage en Natural Killers
    Dat beurshuizen zo enthousiast reageren op deze toch wel heel prille onderzoeksresultaten is opmerkelijk, maar tegelijkertijd niet zo verwonderlijk. Celyad beschikt namelijk over een technologie waarin het uniek is in de wereld van immunotherapie.
    Celyad ontwikkelde een unieke technologie om 'solide' tumoren (aan organen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bloedkanker) met immunotherapie te bestrijden.
    Immunotherapie vertrekt van immuuncellen van de patiënt die in het labo aangepast worden zodat ze – eenmaal terug geïnjecteerd in de bloedbaan - kankercellen, die zich proberen te camoufleren, kunnen opsporen en vernietigen. Novartis en het Amerikaanse Kite Pharma zijn het verst gevorderd en staan dichtbij een de lancering van een eerste therapie. In proeven werd duidelijk dat de kanker bij een deel van de patiënten zelfs helemaal was verdwenen. Maar de toepassing van hun technologie is beperkt tot bloed- en lymfeklierkanker. Ook daarin is Celyad actief, maar dat is maar een klein deel van het verhaal.
    Celyad ontwikkelde namelijk een complexe technologie waarin termen als CAR-T (Chemeric Antigen Receptor T-cells) en NKR (Natural Killer Receptor) centraal staan maar waar we u verder niet mee zullen lastig vallen. Die immunotherapie heeft in muizenproeven – en nu dus ook voor het eerst bij mensen – zijn nut bewezen voor ‘solide’ tumoren, zijnde tumoren aan organen. Een markt die meer dan tien keer groter is dan de markt waarin Novartis en Kite zich wagen. Celyad is de eerste die voor solide tumoren met ‘veelbelovende resultaten’ uitpakt. Bovendien werden er – in tegenstelling dat bij andere immunotherapieonderzoeken - nog geen noemenswaardige neveneffecten vastgesteld.
    3,5 miljard dollar omzet
    Tot voor vandaag hielden analisten in hun waarderingsmodellen amper rekening met alle mogelijke toepassingen van die Celyad-technologie. Dat is, nu dat de eerste positieve signalen op papier staan, in één wip veranderd.
    Alleen voor dikkedarmkanker schat Petercam dat de jaaromzet op zijn piek kan oplopen tot 3,5 miljard dollar, al is dat gezien het vele werk dat nog voor de boeg is een prognose die u met een korreltje zout moet nemen. Dat beseft ook de analiste Stephanie Put, maar het is nu eenmaal hoe analisten een waarde op het onderzoeksprogramma plakken. Je neemt de omzetprognose en vermenigvuldigt die met de slaagkans van het onderzoek. Die kans stijgt nu volgens Petercam van 5 tot 15 procent. Dat is nog altijd niet veel, maar het gezien het enorme marktpotentieel heeft het wel een grote impact op de bedrijfswaardering.
    150.000
    Petercam schat dat de kostprijs van een behandeling met de Celyad-therapie kan oplopen tot 150.000 dollar per patiënt.
    Petercam: ‘Jaarlijks krijgen bijna een half miljoen mensen in de VS en Europa de diagnose van dikkedarmkanker. We schatten dat Celyad jaarlijks zo’n 20.000 uitgeprocedeerde patiënten kan behandelen. De kostprijs van zo’n therapie schatten we op 120.000 à 150.000 dollar per patiënt.’
    Analisten van Bryan Garnier kijken in een rapport al twee jaar vooruit. ‘Een deal met een farmabedrijf voor grootschalige patiëntenproeven en de uiteindelijke commercialisering zou in 2019 kunnen getekend worden. We schatten de waarde van zo’n deal op 1 miljard euro.’
    Waarde = nul
    Enige voorzichtigheid aan de dag leggen, kan evenwel geen kwaad. Je rijk rekenen, is niet moeilijk. Maar het kan ook allemaal nog op niets uitdraaien, zoals het verleden van Celyad al heeft aangetoond. Wie destijds intekende op de beursgang van het bedrijf, deed dat wegens het geloof in C-Cure.
    Enige voorzichtigheid is op zijn plaats. Er kan nog vanalles mis gaan, zoals ook het verleden van Celyad aantoonde. Het initiële onderzoek naar C-Cure (celtherapie voor hartfalen) liep averij. Alles wijst erop dat het in het rijtje van mislukkingen terecht zal komen.
    Dat was celtherapie om zware, chronische hartproblemen aan te pakken. Dat onderzoek leverde evenwel niet de gewenste resultaten op. Er wordt nog naar een partner gezocht om het potentieel verder te exploreren, maar de meeste beurshuizen geloven niet meer in die piste en hebben de waarde van C-Cure op nul gezet.
    Tweede leven na mislukking
    Gelukkig voor de aandeelhouders vond het bedrijf op tijd een tweede leven. Het nam begin 2015 de Amerikaanse start-up Oncyte over waarmee het zich ging toeleggen op kanker. Met die overname in de hand, trok het vervolgens – in volle immunotherapiehype - naar Nasdaq om het kankeronderzoek te financieren. Celyad haalde er aan een recordkoers 100 miljoen dollar vers geld op.
    Momenteel is het bedrijf een dikke 400 miljoen euro waard, een peulschil tegenover sectorgenoten als Kite Pharma (5 miljard dollar) en Juno Therapeutics (2,5 miljard dollar), al heeft Celyad natuurlijk ook nog veel meer te bewijzen.
    Het koersdoel (68 euro) van Petercam is als volgt opgesplitst:
    Cash: 8 euro per aandeel
    Solide kankers: 48 euro
    Bloedkanker: 10 euro
    Technologieplatform voor allogene celtherapie*: 2 euro
    (*Celyad heeft volgens Petercam enkele ‘sleutelpatenten’ om ‘allogene’ CAR-T-cellen te ontwikkelen (op basis van cellen van derden, niet van de patiënt zelf dus). Daar ligt de toekomst, aangezien het in principe veel goedkoper te produceren is. Dat is niet onbelangrijk in een markt waar we momenteel al snel spreken over honderdduizend(en) euro per behandeling. Onder andere Novartis heeft een licentie genomen om die technologie in zijn eigen onderzoek te mogen gebruiken.)
    Bron: De Tijd
643 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.