Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Het einde van Keynes

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Marcel Tak

Auteur:

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. Van pindakaas tot bitcoin
  2. AFM: Meer verbiedend dan bindend
  3. Turbo: hoge hefboom in de ban?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. zpd 20 oktober 2011 14:16
    Je kunt geen sterke munt (euro, neuro) maken zonder dat er eerst eendrachtig een goed beleid voor de munt op tafel komt en vervolgens wordt gezorgd voor een naleving van dat beleid en dat er sancties volgen bij het gebrek aan naleving van dat beleid.
    Zoals het nu gaat in Europa, gezwalk in de ruimte, als drenkelingen onder het schip, als drogeren (lees nieuwe schuldenbergen maken) tijdens het afkicken (saneren).
    Als neuzen verschillende kanten op staan, kan er nog niet eens effectief beleid worden gemaakt, laat staan worden nagleefd en gesanctioneerd.

    Dead ending street = Europa

    zpd
  2. [verwijderd] 20 oktober 2011 17:57
    Volgens de berichten zou de oplossing rond de Europeese banken/crediet zijn om Staatsobligaties van de PIIGS landen,die onder vuur liggen,onder te brengen in Eurobonds onder garantie van de onderscheidene Europartners. De vraag is of het blijft bij de Staatsobligaties van PIIGS landen en of niet Staatsobligaties van de landen met AAA status in de Eurobonds ondergebracht gaan worden.Zo ja welke is de zekerheid dat Nederlandse Staatsobligaties in de toekomst voor de 100% zullen worden afgewikkeld.De heer Marcel Tak heeft in het verleden al enige kritische geluiden geopperd in hoeverre de Europese solidariteit moet strekken.
  3. forum rang 5 Koffiezondersuiker 20 oktober 2011 20:44

    Overheden doen niks anders dan na WO2 maar het verschil met toen is dat de inkomensongelijkheid naar mijn mening veel kleiner was.

    DE mensen willen echt wel besteden en dan hoeven overheden helemaal niet steeds geforceerd te stumuleren maar als het voor Jan Modaal onbetaalbaar is, zal er ook niet worden geconsumeerd.

    Er is VEEL GELD, ik weet het zeker, alleen slecht (en oneerlijk) verdeeld. Je krijgt dan een lettelijk vertekend beeld van de economische werkelijkheid.
  4. [verwijderd] 21 oktober 2011 00:44
    de overheid zou de vrije markt juist eens een echt vrije markt moeten laten zijn en banken failliet laten gaan, pas dan komt de wereld van risico en rendement weer in balans. Stimuleren door overheden is alleen maar geld verschuiven ten bate van oneerlijke concurrentie.
    wordt wijzer op mises.org!
  5. [verwijderd] 21 oktober 2011 09:41
    Probleem van de euro is discipline, integriteit en mentaliteit van de deel nemende landen.
    Overheden hebben de economie altijd al aangewakkerd met door het herverdelen van geld dat met belastingopbrengsten is opgehaald. Toen dat niet meer toereikend was om de door hen gewenste groei te halen waardoor de koopkracht steeg en de belastingen jaar na jaar toenamen heeft men groei geforceerd door de rente naar onverantwoorde niveaus te brengen waardoor consumptie en belastingopbrengs
    ten navenant toenamen.

    Het kapitalischesysteem is een systeem gebaseerd op balans. Communiserendevaten waarbij tekorten door stijgende waarde worden uitgesmeerd en overschot door dalende waarden wordt ingedamd.
    Tevens zorgt het systeem ervoor dat de zoek tocht naar nieuwe ideeën en toepassingen worden gevoed door de natuurlijke onbalans tussen vraag en aanbod.

    Als de overheid ingrijpt in dit mechanisme dan accelereerd de overdrijving en heb je een crisis
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.