Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Ik geloof niemand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Richard Abma

Auteur:

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Recente artikelen van Richard Abma

  1. Groei industrie, groei!
  2. Zwak fundament
  3. Oost West Zuid Slecht

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 september 2010 10:42
    Tel bij dit verhaal op de 15 weken opeenvolgende outflow van retail geld uit de beurs (voor Jan Modaal om de rekeningen te betalen en voor de Boomer om van z'n pensioen te genieten) + de ratio van insider buyers versus sellers van 1:650 (!) en je weet dat deze beurs puur wordt gedragen door de failliete zombie banken die too big too fail zijn + de diverse plunge protection teams van de centrale banken en stro mannen (lees TBTF banken), die weer bang zijn dat de ponzi uit komt en klapt.

    Het probleem is niet weg en waarom denk je dat Ben en co zo bang zijn voor deflatie? Omdat dit leidt tot ontmaskering dat het een ponzi is. Ons financiele stelsel is een pyramide spel geworden en werkt alleen bij inflatie. Deflatie is desastreus en daarom panikeren the powers that be zo. Ze veroorzaken nog liever hyper inflatie dan een gezonde sanering toe te laten, alleen maar omdat ze weten dat hun spelletje anders uit is en er bloed door de straten vloeit...

  2. [verwijderd] 15 september 2010 10:48
    De koersen stijgen en het is weer depressiviteit troef in "huize Abma".
    Dalen de koersen dan hebben we taart.
    Het hele jaar zijn het al "alles of niets"-verhalen van de heer Abma, met een soort verbetenheid die mij enigszins verbaasd.
    Voor nuances is weinig ruimte.
    Mij persoonlijk maakt het niet zo uit of de koersen dalen (koopmomenten) of stijgen (verkoopmomenten), dus voor wat mij betreft gaat u door met uw bijdragen.
  3. [verwijderd] 15 september 2010 10:54
    Eindelijk ben ik het dan deels eens met de heer Abma. Inderdaad is het sentiment nog steeds gedrukt en stroomt er weinig geld naar de aandelenmarkten. Dat is nu precies de reden waarom ik verwacht dat we binnenkort een behoorlijke stijging van de indexen mee zullen maken. Want als iedereen wél gekocht dan zou de lol er al af zijn. Bij Fonzo thuis is men sinds AEX 220 van vorig jaar zo long als een konijn. En daar is geen woord van gelogen. Onder je column staat dat je shortposities op de AEX bezit. Dat is waarschijnlijk niet waar dan?
  4. [verwijderd] 15 september 2010 11:54
    In ieder geval moet men analisten en vermogensbeheerders wantrouwen want er is niet alleen een verschil tussen denken en doen maar ook hoe men tot dat denken komt en hoe men het denkt uit te voeren. trouwens, 'geen woorden maar daden' drukt dat perfect uit. Dat de economische groei lager zal zijn heeft m.i. ook te maken met de leeftijdsopbouw van de bevolking. De verwachting die men uitspreekt is eerder hopen op een wonder. Hoe dan ook short gaan vereist ook een goed instapmoment en dat is lastig gezien de koppeling - naar men zegt en m vraag me niet hoe, want een berekening wordt niet gegeven; of is dat ook maar een truc van beleggings-instituten om geld uit de zakken te kloppen? - tussen putcallratio en het verloop van de beurs.
  5. [verwijderd] 15 september 2010 12:33
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Ik geloof niemand

    Richard Abma - 15 sep 2010, 10:30 uur

    "Beleggers doen meestal juist niet wat ze zeggen. Dus als ze zeggen massaal aandelen te kopen..."

    Ik geloof VOORAL Richard Abma niet. Maar je geeft hierboven eigenlijk 'verkapt' aan dat je (meestal) contrair aan je eigen slaapverwekkende 'afstort'verhalen handelt !?! Tsja, dat maakt een hoop duidelijk !
  6. forum rang 7 handyman6 15 september 2010 15:15
    quote:

    turbo-1 schreef:

    [quote=Redactie IEX.nl]
    Ik geloof niemand

    Richard Abma - 15 sep 2010, 10:30 uur

    "Beleggers doen meestal juist niet wat ze zeggen. Dus als ze zeggen massaal aandelen te kopen..."

    [/quote]

    Ik geloof VOORAL Richard Abma niet. Maar je geeft hierboven eigenlijk 'verkapt' aan dat je (meestal) contrair aan je eigen slaapverwekkende 'afstort'verhalen handelt !?! Tsja, dat maakt een hoop duidelijk !
    Juist ,dat denk ik ook al heel lang...wat schrijven voor je brood en anders handelen voor je portemonnai!ABtje
  7. [verwijderd] 15 september 2010 15:53
    Ik heb de interessante column met de interessante titel en interessante boekentips met interesse gelezen, ik herhaal dit niet meer en niet minder naar waarheid: ik heb de interessante column met de interessante titel en interessante boekentips met interesse gelezen.

    Tot ik bij de zin

    “Een flink dalende rente zal ongetwijfeld ten laste gaan van de aandelenmarkten.”

    kwam, en er een vraag rees omdat ik, een leek die dit ongeacht wat de rente ook doet voor de rest van zijn leven zo wil houden, dacht dat het omgekeerde gold.

    Of ze hout snijden, kan ik niet beoordelen, maar ik vond tevens o.m. de volgende reacties interessant:

    fata morgana - 15 sep 10, 10:48

    De koersen stijgen en het is weer depressiviteit troef in "huize Abma".
    Dalen de koersen dan hebben we taart.
    Het hele jaar zijn het al "alles of niets"-verhalen van de heer Abma, met een soort verbetenheid die mij enigszins verbaasd.
    Voor nuances is weinig ruimte.
    Mij persoonlijk maakt het niet zo uit of de koersen dalen (koopmomenten) of stijgen (verkoopmomenten), dus voor wat mij betreft gaat u door met uw bijdragen.

    mr. cohiba - 15 sep 10, 10:47

    Mr Cohiba twijfelt aan het waarheidsgehalte van je column, Richard.... Mr Cohiba gelooft je niet helemaal...

    "Twijfel is niet het tegendeel van geloven, maar een bestanddeel ervan".

    Geen dank, mr Cohiba

  8. [verwijderd] 15 september 2010 17:02
    Beste Richard,

    Ik zou toch oppassen. Je vergeet de grote lijn. De wereldeconomie zal gaan groeien als kool. De grote fouten in het verleden worden hersteld.

    Zelfs de TA-analisten verwachten een flinke verbetering voor de wat langere termijn.

    Maar ik erken, er zijn hobbels op onze wegen. Maar ja, hoe dan ook, we zullen de problemen toch moeten overwinnen, dank zij de technologie en dankzij het normale verstand.

    Hoeba Hop, de voortuitgang in galop!
  9. Herr Professor 15 september 2010 21:32
    In dat boek van Victor Lamme staat inderdaad een interessant stuk over de onzin van sentimentsindicatoren. Consumentenvertrouwen zegt niets over toekomstige consumentenbestedingen, simpelweg omdat wat mensen vinden niets zegt over wat mensen gaan doen. Voor producenten zal dat niet anders zijn. Ik handel dus nooit op consumentenvertrouwen, je kunt eigenlijk beter tegen die handel in handelen.

    Wel leuk in dat boek is de suggestie dat je in plaats van sentimentsindicatoren beter hersenscans bij mensen kunt maken als je wilt weten wat ze van producten of merken vinden: je ziet dan wat zo'n product of merk echt doet in iemands brein. Dat zie je ook steeds meer: neuromarketing, een razend interessante ontwikkeling, zie bijvoorbeeld
    www.prnewswire.com/news-releases/neur...

    www.fd.nl/artikel/20106579/ondernemer...

  10. eugenenl 16 september 2010 07:51
    Ik geloof ook niemand. Jou dus ook niet die al een tijd lang een negatieve beurs voorspelt. Zeker niet als je ook nog short posities in de AEX bezit. Als je het wat breder bekijkt kun je iedereen geloven want eenieder voorspelt wel wat anders en gemiddeld kom je dan uit op wat de beurs doet.
  11. [verwijderd] 25 september 2010 13:00
    Heer Abma,

    Uw heeft gelijk en gelukkig denken een hoop mensen bullish. Het wordt dan tijd voor de markt om weer eens goed te draaien (240-280 AEX en 800 S&P). Ieder normaal denkend mens kan natuurlijk wel bedenken dat je niet 'schulden met schulden' kunt financieren.

    Het is weer eens tijd voor een goede en stevige correctie in een zeer sterk overkochte markt. mogelijk heeft niemand iets geleerd van 2008. Alle signalen stonden op rood en huppa plots stortte de markten in en iedereen (94%) was bullish. Pijnlijk, ja dus!!

    En zoals men zegt hieronder: ik handel altijd tegen de markt in, nou ga er dan maar als een speer uit.
  12. [verwijderd] 26 september 2010 13:56
    Lees dit maar eens:

    We were stunned to realize that over the next 6 months the Fed may be the net buyer of nearly $3 trillion in Treasurys, an action which will likely set off a chain of events which could result in rates dropping all the way to zero, stocks surging, and gold (and other precious metals) going from current price levels to well in the 5 digit range.

    en wat denkt men nu????
  13. [verwijderd] 26 september 2010 16:40
    in de pudding zit geen bewijs, wel in het eten van die pudding om te kijken of ie gelukt is.

    lastig he, die gezegdes.

    ‘the proof is in the pudding’. Surely the phrase should be ‘the proof of the pudding is in the eating’.

    A Indeed it should.

    However, the version you quote is a form that has been appearing with increasing frequency in books and newspapers, so we ought not to single out the BBC for censure. As another recent instance, the Boston Herald had this in its issue of 3 February 2004: “While the team’s first Super Bowl victory back in 2002 could be explained away by some skeptics as a fluke, the second victory is the proof in the pudding in cementing the Pats’ status as the cream of the NFL crop.“

    But examples can be found in American newspapers at least as far back as the 1920s and it became relatively common from the middle 1950s onwards. Slightly different versions also turn up from time to time, such as this about a charity considering its links with Michael Jackson, “Until there’s some proof in the pudding, we will continue to remain neutral” (The Grand Rapids Press, 30 November 2003), and about an election in Canada, “I guess that the proof in the pudding will be on Oct. 2” (Toronto Star, 29 September 2003).

    The principal trouble with the proof is in the pudding is that it makes no sense. What has happened is that writers half-remember the proverb as the proof of the pudding, which is also unintelligible unless you know the full form from which the tag was taken, and have modified it in various ways in unsuccessful attempts to turn it into something sensible.

    They wouldn’t make this mistake if they knew two important facts. The full proverb is indeed the proof of the pudding is in the eating and proof has the sense of “test” (as it also has, or used to have, in phrases such as proving-ground and printer’s proof). The proverb literally says that you won’t know whether food has been cooked properly until you try it. Or, putting it figuratively, don’t assume that something is in order or believe what you are told, but judge the matter by testing it; it’s much the same philosophy as in seeing is believing and actions speak louder than words.

    The proverb is ancient — it has been traced back to 1300 and was popularised by Cervantes in his Don Quixote of 1605. It’s sad that it has lasted so long, only to be corrupted in modern times.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.