Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Logica LogicaCMG

LogicaCMG komt met een claimemissie, onder voorbehoud van goedkeuring van de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 13 oktober 2005. Iedereen die op die dag aandeelhouder LogicaCMG is, ontvangt dan per gewoon aandeel een inschrijfrecht.

Voor twee van deze claims kan één nieuw aandeel verkregen worden tegen een inschrijfprijs van 107 pence. Euronext hanteert bij de omrekening naar euro's de ECB koers in de namiddag op die datum en hiermee wijkt ze af van de procedure die Euronext Cash Markets volgt.

Op de dagen rondom de aankondiging was de handel enorm. De koers daalde de dag voorafgaande aan het nieuws zo'n 8%. De twee dagen daarna steeg het fonds weer 10%, waardoor de prijs per saldo nauwelijks is veranderd.

Al een jaar lang tendeert het fonds rond 2,65 euro. Vanwege uitschieters naar 2,20 en richting 3 euro is LogicaCMG beweeglijk genoeg voor actie.

Opties aangepast
Het is weer zover. De zoveelste keer dit jaar dat er een aanpassing volgt in de index. Het gewicht van LogicaCMG in de Amsterdam Midkap Index (AMX) wordt aangepast, onder voorbehoud dat:

  • De aandeelhouders de claimemissie goedkeuren,
  • Aan het inschrijfrecht een positieve waarde kan worden toegekend,
  • Aan regel 5.4.10 van het AMX-reglement is voldaan. Die bepaalt dat de emissie met inschrijfrechten een zodanige omvang moet hebben, dat deze zonder aanpassing leidt tot een verandering in de indexwaarde van 0.01 indexpunt of meer.

    Ratio
    Op donderdag 13 oktober 2005 maakt Euronext Indices na het sluiten van de handel het nieuwe gewicht van LogicaCMG in de AMX bekend, dat geldt vanaf vrijdag 14 oktober 2005. De opties LC worden aangepast door middel van de ratiomethode - ook aan de hand van de slotkoers in euro's van LogicaCMG op 13 oktober 2005.

    De uitoefenprijzen worden aangepast door deze te vermenigvuldigen met de ratio en de contractgrootte weer door te delen door die ratio. Er wordt een nieuw optiecontract geïntroduceerd (handelssymbool: LCX), waarin het aantal aandelen boven de standaard contractgrootte van honderd wordt ondergebracht.

    Optiebeleggers, opgepast! Voor opening van de beurs op 14 oktober 2005 komen alle openstaande orders in optiefonds LC automatisch vervallen. De prioriteit van de orders gaat dan helaas verloren. Houdt u hier rekening mee. Nieuwe orders in LC en LCX kunnen vanaf dat moment worden aangeleverd.

    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Jerry de Leeuw is optietrader op Euronext.Liffe en financial coach van Mercurious. Op moment van publicatie heeft De Leeuw geen postitie in LogicaCMG. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op deleeuw@iex.nl.

    Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Dit artikel behelst geen beleggingsadvies. De auteur heeft geen positie in genoemd(e) product(en), noch zal hij daarin op korte termijn positie nemen.
  • Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     
    Jerry de Leeuw

    Auteur:

    Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

    Recente artikelen van Jerry de Leeuw

    1. Ultrakorte contracten op energie
    2. Gouden olie
    3. Lego, ego en Stratego

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.