Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plussen op Europese beurzen

Kleine plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine plussen zien. Berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw financieel hulppakket vanwege de coronacrisis zorgde voor enig optimisme op de beursvloeren. Beleggers bleven echter voorzichtig door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de strengere maatregelen om het virus in te dammen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 599,92 punten. De MidKap klom ook 0,7 procent, tot 877,06 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,7 procent vooruit.

Sterkste stijgers bij de hoofdfondsen op het Damrak waren staalproducent ArcelorMittal en techinvesteerder Prosus, met winsten van rond de 2,5 procent. Chipbedrijf ASMI was de grootste daler met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap stond post- en pakketbezorger PostNL bovenaan met een plus van 2,8 procent. Vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties sloot de rij met een min van 0,7 procent.

Fastned

Altice Europe kreeg er 1 procent bij. Het kabel- en telecombedrijf wist zijn resultaten in het derde kwartaal weer licht op te krikken. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het ook om de schuld verder terug te dringen. Drahi heeft met investeringsvehikel Next Private in september een bod uitgebracht op het bedrijf. Steeds meer aandeelhouders lijken zich echter te verzetten tegen de overnamepoging.

Op de lokale markt dikte Fastned 2,7 procent aan. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's haalde ruim 17 miljoen miljoen euro op met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders bijna 4 miljoen euro aan schuldpapier uit eerdere uitgiften verlengd. Fastned gaat het geld gebruiken om verder te groeien.

Swiss Re

Swiss Re klom 0,6 procent in Zürich. De Zwitserse herverzekeraar bevestigde tijdens een investeerdersdag zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar, ondanks de tegenwind van de coronapandemie. Ook blijft het bedrijf ernaar streven om het dividend te verhogen. In Londen raakte Sage 12 procent kwijt na tegenvallende jaarcijfers van het Britse softwarebedrijf.

De euro noteerde op 1,1853 dollar, tegenover 1,1840 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 41,76 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 44,45 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Update: zwakke orders voor ASML trekken AEX in het rood
  2. 17 apr Video: oplopende rente en hoge inflatie geen probleem voor aandelen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

865,35 17 apr
-9,32 -1,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links